Alle vliegende, springende, varende vrouwen van de KNVvL zijn hierbij van harte uitgenodigd voor de Nationale Vrouwenvliegdag 2023 op 16 september bij de Amsterdamse Club voor Zweefvliegen (ACvZ) op Soesterberg. Een mooi veld, centraal gelegen in Nederland. Tijdens deze dag zal zweefvliegen de luchtsport worden waar kennis mee gemaakt kan worden voor niet-zweefvliegende vrouwen. Vooral jonge meiden zijn zeer welkom!

Deze dag wordt mede gesponsord door de KNVvL, hierdoor is deze dag voor alle deelnemers gratis! Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

In dit bericht ontvang je meer info over de dag en onderaan vind je de link om je aan te melden.

De dag staat volledig in het teken van girlpower binnen het vliegen. We leren elkaar kennen, wisselen kennis uit en doen datgene wat we allemaal zo leuk vinden: vliegen. Voor de niet-zweefvliegende vrouwen is het een mooi moment om kennis te maken met het zweefvliegen.

Ontvangst

Om 9.15 uur ontvangen we je met koffie/thee in het clubhuis van de ACvZ. We beginnen het officiële programma om 9.45 uur, dus zorg dat je op tijd bent. Na een briefing en korte icebreaker gaan we naar het veld om te vliegen. Er is voor ieder wat wils.

Vliegen

Naast de tweezitters van de ACvZ, zal er een Sedbergh (old timer) op het veld zijn, en is er de mogelijkheid om mee te vliegen met een van de kunstvliegers uit de Nederlandse kunstvlieg-kernploeg op een Fox. Diverse dames zullen zelf een kist meenemen voor deze dag. Hopelijk zijn er zo voldoende vluchten beschikbaar voor iedereen die graag een keer boven Soesterberg wil vliegen of om kennis te maken met zweefvliegen. Voor de lunch wordt gezorgd, rond het middaguur worden op de strip lunchzakjes uitgedeeld voor een gezamenlijke picknick.

Einde vliegdag

Als we ’s middags uitgevlogen zijn, verplaatsen we ons weer naar het clubhuis. Lizzy van Zomeren neemt ons mee in haar ervaringen op het Vrouwen WK en in de vorm van een kringgesprek wisselen we ervaringen uit wat betekent het om als vrouw te vliegen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat over een paar jaar 50% van de KNVvL leden bestaat uit vrouwen?

BBQ

Ondertussen warmt de BBQ al op, dus kunnen we meteen aanschuiven bij een gezellige afsluitende BBQ. Eventuele tijden van einde vliegdag en start BBQ hangt mede af van het aantal personen die graag zouden willen vliegen. Daarom zullen de ingeschreven dames een mail van ons ontvangen in de week voorafgaande aan de vrouwenvliegdag met de definitieve planning. Om teleurstellingen te voorkomen, houdt er rekening mee dat afhankelijk van het aantal deelnemers, het kan zijn dat niet iedereen aan de beurt komt. We houden de inschrijvingen in de gaten met het aantal beschikbare kisten, mensen en vluchten.

Kosten

Zoals gezegd, deelname aan deze dag is gratis voor de deelnemers, behalve 's avonds de drankjes bij de BBQ. Ook zijn de eventuele sleepkosten voor eigen rekening mocht je willen slepen of een aerobatics vluchtje willen maken met de Fox. Tot slot, voor de liefhebber: voor €15,- kun je ook een T-shirt bestellen.

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden om te komen op deze dag, waarin onze passie als vliegende vrouwen ons samenbrengt? Meld je dan nu aan via deze link.
(Indien vervoer een probleem voor je is, dan kun je dit aangeven in het aanmeldingsformulier, dan proberen we wat te regelen met andere deelnemers)

Wil je wellicht in komen vliegen? Laat het ons weten. Dan nemen we contact met je op om dit verder af te stemmen.

Wij kijken onwijs veel uit naar 16 september en zien jullie dan! Kom je ook?

Sanne Vos-Swart
Britt Mink