De KNVvL spreekt graag haar waardering uit voor prestaties die geleverd zijn in het belang van de KNVvL, de lucht- en ruimtevaart in het algemeen, dan wel op gebieden die vallen binnen de doelstellingen van de KNVvL. Om onze waardering te laten blijken worden verschillende onderscheidingen uitgereikt.

Overzicht KNVvL onderscheidingen

We hebben het overzicht van alle uitgereikte onderscheidingen van 1924 tot en met het jaar 2020 geactualiseerd. Hiervoor zijn we verschillende archieven nagegaan en hebben we verschillende bestaande overzichten samengevoegd. De uitgereikte onderscheidingen tot het jaar 2023 zullen worden aangevuld voor het eind van het jaar 2022.

Klik hieronder op het document om het complete overzicht in te zien. Heb je nog toevoegingen op onderstaand overzicht? Stuur dan een berichtje naar office@knvvl.nl.

Bestand Type Grootte
KN Vv L onderscheidingen vanaf 1924 tot heden pdf 389,352 KB

Welke onderscheidingen zijn er?

Onderscheiding Omschrijving
Medaille in Goud Voor uitzonderlijke verdiensten jegens de Vereniging en/of de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Medaille in Zilver Voor buitengewone verdiensten jegens de Vereniging, in het algemeen op Hoofdbestuur niveau. Voorts voor buitengewone verdiensten voor de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Medaille in Brons Voor belangrijke verdiensten jegens de Vereniging, in het algemeen op Afdelingsniveau. Voorts voor belangrijke verdiensten voor de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Penning in Zilver Voor incidentele, uitzonderlijke prestaties waaronder sportieve (1e plaats Wereldkampioenschappen).
Penning in Brons Voor incidentele, belangrijke prestaties waaronder sportieve (1e plaats Europese kampioenschappen, 2e plaats Wereldkampioenschappen).
Ere-insigne in Goud Voor belangrijke verdiensten van leden van de Vereniging, in het algemeen op Afdelings- en Clubniveau.
Ere-insigne in Zilver Voor belangrijke verdiensten van leden van de Vereniging, in het algemeen op Clubniveau.
Bijzonder ere-insigne in goud met lauwerkrans en briljant Voor 50-jarig brevethouderschap (voor brevetten die namens het Ministerie of de KNVvL zijn erkend).
Bestand Type Grootte
Besluit draagvolgorde onderscheidingen pdf 587,541 KB

Wie kan een onderscheiding krijgen?

Bestand Type Grootte
Reglement Onderscheidingen 2021 pdf 83,508 KB
Aanvraagformulier Onderscheiding word 35,01 KB