Hoe toon ik mijn KNVvL lidmaatschap aan?

Een geldig KNVvL lidmaatschap kan je op verschillende manieren aantonen.

Bij voorkeur doe je dat middels de mijnKNVvL app. (Beschikbaar voor Android en iOS)Als je een geldig lidmaatschap hebt vind je naast de lidmaatschapsomschrijving in het blauwe kader op de profiel pagina een groen vinkje.

Staat daar een rood kruis dan heb je op dat moment GEEN geldig lidmaatschap.

Tip: Lid van meerdere afdelingen?

De app heeft hier ondersteuning voor. Je kan wisselen tussen lidmaatschappen via:
Meer > (Tandwiel rechtsboven) Instellingen > Account wisselen >
Daar kun je rechts onderin een tweede lidmaatschap toevoegen.

Als je dat hebt gedaan krijg je via "Home" naast je naam een wissel icoontje om snel en gemakkelijk te kunnen wisselen (PS. Dit komt in een app update op een logischere plek ;-)

Alternatieven

 1. Aantonen via mijn.KNVvL.nl
  Na inloggen zie je onder Mijn Profiel > Lidmaatschap de lopende GELDIGE lidmaatschappen. Via de meeste browsers kun je deze pagina gemakkelijk vertalen in een andere taal.
 2. Via de Fysieke KNVvL Ledenpas.
  Deze is middels een kleine bijdrage te bestellen via mijn.KNVvL.nl. Onder "Abonnementen en Diensten" vind je onder "Diensten" de aanvraag en afreken mogelijkheid voor de Fysieke Ledenpas.
  Let op: Fysieke Ledenpassen worden op dinsdag verstuurd met PostNL. Fysieke Ledenpassen op dinsdag aangevraagd worden pas de dinsdag erop verstuurd.

Geen bereik op je vliegstek?

Geen probleem! Zorg dat je eenmalig de mijnKNVvL app hebt opgestart en succesvol bent ingelogd. De app bewaart en toont de gegevens dan. Zelfs als je even geen bereik hebt. Rechts onderin komt dan het label "Offline" te staan. Je kan het thuis testen door je telefoon in vliegtuigmodus te zetten en de app op te starten.

Hoe toon ik mijn FAI sportlicentie aan?

Je sportlicentie wordt in de mijnKNVvL app onder je lidmaatschap weergegeven.
Dit is voldoende voor het aantonen van je sportlicentie voor nationale en Nederlandse Kampioenschappen.

Daarnaast kan je je sportlicentie terugvinden op de mijn.KNVvL.nl website, waar je ook eventueel een sportlicentie kan aanvragen en afrekenen als je deze niet hebt.

Je vindt je sportlicentie onder het kopje "Wedstrijdlicenties" op de "Homepagina". Met "Acties" kan je deze sportlicenties aanpassen of aanvragen.

Let op bij buitenlandse wedstrijden, Europese- en Wereldkampioenschappen!

Na aanvraag, moet je sportlicentie nog worden doorgegeven aan de FAI. Dit duurt maximaal 10 werkdagen. Vraag je sportlicentie dus tijdig aan!

De wedstrijdleider in het buitenland zal de database van de FAI raadplegen om te verifiëren dat je een geldige sportlicentie hebt.

Controleren of je sportlicentie goed is opgenomen in de FAI database.

Dit kan je zelf controleren via: Check FAI licentie en vul het emailadres in dat aan je KNVvL lidmaatschap is gekoppeld ten tijde van het aanvragen van de sportlicentie!

Je krijgt dan een mail met daarin je officiële FAI sportlicentie.


Hoe toon ik mijn WA verzekering aan?

Deze vind je in de mijnKNVvL app. Ga naar: Meer > Bestanden > WA Verzekeringsbewijs [Tonen] > Verzekeringsbewijs "Jaartal".
Of via mijn.KNVvL.nl op deze locatie.

Op de kaart staat dat de verzekering voor jouw afdeling alleen geldig is in combinatie met een geldig lidmaatschap van de betreffende afdeling. Aan het begin van deze pagina is aangegeven hoe je dat aantoont.


Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over:

 • Het aantonen van je lidmaatschap;
 • Het aanvragen en/of aantonen van je sportlicentie;
 • Het aantonen van je WA verzekering.

Stuur dan een email naar [email protected]


Laatste update van deze pagina op: 04-06-2024 15:58 - Sportlicentie update