Sinds 1907 is de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart dé vereniging voor alle luchtsporten in Nederland. Al meer dan honderd jaar vertegenwoordigen wij ruim 14.500 luchtsporters en luchtvaartliefhebbers. Wat hebben wij onze leden en aangesloten clubs te bieden? Tien redenen om lid te zijn en vooral ook te blijven lees je hieronder.

1. Zorgeloos vliegen

Wij komen op voor jouw belangen bij centrale overheid, inspectie, LVNL, luchtvaartpolitie, defensie, provincies en gemeenten. We zorgen dat er voor onze luchtsporters ruimte overblijft in de lucht om zorgeloos te vliegen. Om dit te bereiken werken we samen met onder andere NOC*NSF, FAI en EAS.

2. Vliegopleidingen en Examens

De KNVvL verzorgd verschillende opleidingen, zodat je met de juiste kennis kan gaan vliegen. Daarnaast geven we ook voor een aantal luchtsporten de verplichte brevetten uit en kun je hiervoor bij ons examen doen. Als lid krijg je korting op de examens die door het KEI (KNVvL Examinering Instituut) worden georganiseerd. Wil je meer weten over het behalen en aanvragen van de bevoegdheden? Ga dan naar www.brevet.aero

3. Veilig de lucht in

We ontwikkelen veiligheidsmanagementsystemen en protocollen, zodat jij veilig de lucht in kunt gaan. Zo werken we aan een meldtool voor alle luchtsporters waarmee jij gemakkelijk meldingen door kunt geven.

4. Luchtvaartmeteo

Als vliegen lid kun je gratis gebruik maken van KNMI Luchtvaartmeteo. Zo ga je nog beter voorbereid de lucht in.

5. Samen verzekerd

Als luchtsporter heb je een extra WA-verzekering nodig. We sluiten deze af voor de leden van een groot deel van onze luchtsporten, waardoor de verzekeringspremie laag blijft.

6. Ondersteuning voor clubs

Er zijn meer dan 300 verenigingen en clubs bij ons aangesloten. Die ondersteunen we met bijvoorbeeld ledenadministratie, raad en daad en bij juridische en financiële vraagstukken. We zijn lid van NOC*NSF. Via dit sportnetwerk bestaan er tevens diverse mogelijkheden om op vragen en knelpunten in te gaan en op te lossen.

7. Informatie; blijf op de hoogte

Via onze website en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van activiteiten, nieuws en informatie over de lichte luchtvaart. We organiseren elk jaar ook een aantal evenementen en congressen om de laatste veranderingen in het luchtruim met je te delen. Dat is niet alleen leerzaam, maar zo ontmoet je ook andere luchtsporters.

8. Vertegenwoordiging, ontwikkeling en promotie.

Samen kijken we vooruit en werken we aan de toekomst van de lichte luchtvaart. Via de KNVvL laten luchtsporters van zicht horen.

9. Topsport

Wij ondersteunen topsporters bij hun training en bij (inter)nationale wedstrijden. We vinden het belangrijk dat getalenteerde luchtsporters het beste uit zichzelf kunnen halen en (inter)nationale aansprekende resultaten behalen. Daarom worden talenten gescout en op diverse manieren ondersteund bij de uitoefening van hun sport.

10. We kijken vooruit

We moderniseren onze bond en vooral onze administratie. Dat is goed nieuws voor het verenigingsbureau, de clubs én alle leden. Volgend jaar kun jij in een app bij al je gegevens: je ledenpas, verzekeringspolis en brevetten. Hier krijg je ook het belangrijkste (club)nieuws te zien.

Lid worden

Ben je nog geen lid, maar wil je wel graag gebruik maken van al deze mooie voordelen? Klik dan hier om je in te schrijven als lid.