9 redenen om lid te worden van de KNVvL

Wij zorgen er voor dat onze leden zorgeloos kunnen vliegen! Word KNVvL-lid en maak ook gebruik van deze voordelen:

Zorgeloos vliegen

Wij komen op voor jouw belangen bij centrale overheid, inspectie, luchtvaartpolitie, defensie, provincies en gemeenten. We zorgen dat er voor onze luchtsporters ruimte overblijft in de lucht om zorgeloos te vliegen. Om dit te bereiken werken we samen met onder andere NOC*NSF, FAI en EAS.

Veilig de lucht in

De KNVvL verzorgt verschillende opleidingen zodat je veilig de lucht in kan gaan. Daarnaast geven wij ook voor een aantal afdelingen de verplichte brevetten uit en kun je hiervoor bij ons examen doen.

Als lid krijg je korting op de examens die door het KEI (KNVvL Examinering Instituut) worden georganiseerd. Wil je meer weten over het behalen en aanvragen van de bevoegdheden? Ga dan naar www.brevet.aero.

Samen verzekerd

Als luchtsporter heb je een extra WA-verzekering nodig. We sluiten deze af voor alle leden van de verschillende luchtsporten, waardoor de verzekeringspremie laag blijft. Ook krijg je als KNVvL-lid korting op de collectieve zorgverzekering van OHRA.

Blijf op de hoogte

Via deze website en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van activiteiten, nieuws en informatie over de lichte luchtvaart. We organiseren ook elk jaar een aantal evenementen en congressen om de laatste veranderingen in het luchtruim met je te delen.

Ontmoet andere luchtsporters

Wij brengen je in contact met andere luchtsporters door wedstrijden, sportevenementen en kennissessies te organiseren. Je deelt niet alleen je passie met elkaar, maar ook je kennis. Wij brengen sporters samen, zodat jullie van elkaar kunnen leren.

Gratis toegang KNMI Luchtvaartmeteo

Als vliegend lid kun je gratis inloggen op KNMI Luchtvaartmeteo. Zo ga je nog beter voorbereid de lucht in.

Word vrijwilliger

Wij zijn blij met onze vrijwilligers en steunen ze dan ook graag. Dit doen wij bijvoorbeeld met materialen, financiële ondersteuning en onze verzekeringen voor vrijwilligers. We helpen je ook altijd graag verder als je vragen hebt.

Krijg nog meer leuke kortingen

Bijvoorbeeld 25% korting op Aviodrome en zeven andere Libéma attractieparken, maar ook bij George de Jong Optiek (15%) en Vliegbril.nl (15%).

Extra's voor jonge leden

International Air Cadet Exchange (17 - 21 jaar)
Elk jaar organiseren voor onze jonge leden (17 - 21 jaar) een internationale uitwisseling! Dit doen we samen met de militaire en burgerluchtvaart. De International Air Cadet Echange (IACE) is een wereldwijde uitwisseling en er doen veel landen aan mee. Jaarlijks vertrekken ongeveer dertig Nederlandse jongeren naar twaalf verschillende landen. Ze zijn daar zestien dagen te gast bij een van de buitenlandse luchtvaartorganisaties. Het is een ervaring om nooit te vergeten. Word lid en grijp je kans!

Ook overtuigd van de voordelen?

Meld je dan nu aan als KNVvL-lid.