9 redenen om lid te worden van de KNVvL

Wij zorgen er voor dat onze leden zorgeloos kunnen vliegen! Word KNVvL-lid en profiteer van deze voordelen:

Zorgeloos vliegen

Wij behartigen jouw belangen bij centrale overheid, inspectie, luchtvaartpolitie, defensie, provincies en gemeenten. We zorgen dat er voor onze luchtsporters ruimte overblijft in de lucht om zorgeloos te vliegen. Om dit te realiseren werken we samen met onder andere NOC*NSF, FAI en EAS.

Veilig de lucht in

De KNVvL verzorgt verschillende opleidingen zodat je veilig de lucht in kan gaan. Daarnaast geven wij ook voor een aantal afdelingen de verplichte brevetten uit en kun je hiervoor bij ons examen doen.

Als lid krijg je korting op de examens die door het KEI (KNVvL Examinering Instituut) worden afgenomen. Wil je meer weten over het behalen en aanvragen van de bevoegdheden? Ga dan naar www.brevet.aero.

Samen verzekerd

Als luchtsporter heb je een aanvullende WA-verzekering nodig. We sluiten deze collectief af voor de verschillende luchtsporten, waardoor we een lage premie voor je kunnen bedingen. Daarbij kun je als lid gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering van OHRA met korting.

Blijf op de hoogte

Via deze website, maar ook met onze nieuwsbrief, houden we je op de hoogte van activiteiten, nieuws en informatie over de recreatieve luchtvaart. We organiseren ook jaarlijks een aantal evenementen en congressen om je op de hoogte te brengen van de laatste veranderingen in het luchtruim.

Ontmoet andere luchtsporters

Wij brengen je in contact met andere luchtsporters door wedstrijden, sportevenementen en kennissessies te organiseren. Je deelt niet alleen je passie met elkaar, maar ook je kennis. maar ook door sporters samen te brengen zodat ze van elkaar kunnen leren.

Gratis toegang KNMI Luchtvaartmeteo

Onze vliegende leden kunnen gratis inloggen op KNMI Luchtvaartmeteo. Zo ga je nog beter voorbereid de lucht in.

Word vrijwilliger

Wij zijn blij met onze vrijwilligers en ondersteunen ze dan ook graag. Dit doen wij bijvoorbeeld met materialen, financiële ondersteuning en onze vrijwilligersverzekeringen. We helpen je ook altijd graag verder als je vragen hebt.

Krijg nog meer leuke kortingen

Bijvoorbeeld 25% korting op Aviodrome en zeven andere Libéma attractieparken, maar ook bij George de Jong Optiek (15%) en Vliegbril.nl (15%).

Extra's voor jonge leden

International Air Cadet Exchange (17 - 21 jaar)
Elk jaar organiseren we in samenwerking met de militaire en civiele luchtvaart voor onze jonge leden (17 - 21 jaar) een internationale uitwisseling! De IACE is een wereldwijd ondersteund initiatief en daardoor is het aantal deelnemende landen groot. Jaarlijks vertrekken ongeveer 30 Nederlandse jongeren naar 12 verschillende landen en zijn daar 16 dagen te gast bij een van de buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL, een onvergetelijke ervaring. Word lid en grijp je kans!

iFly! (14 - 21 jaar)

De KNVvL afdeling zweefvliegen geeft jongeren (14 - 21 jaar) de mogelijkheid voordelig kennis te maken met zweefvliegen. iFly! is een regeling waarbij je een heel jaar kan zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs.

Ook overtuigd van de voordelen?

Meld je dan nu aan als KNVvL-lid.