Aanstaand weekend organiseert de SNVL (Stichting Nederlandse Vrouwen in de Luchtvaart) een luchtvaart kennismaking meeting. Vanaf 10.00 uur zijn piloten en geïnteresseerden welkom in het Clubhuis van de Vliegclub Seppe (VCS) op Breda International Airport (EHSE). Er zijn verschillende luchtsporten aanwezig, dus er is van alles te proberen en te doen! Deelname kost €15 voor SNVL-deelnemers en € 50 voor niet-SNVL-deelnemers. Hierbij ben je tot begin 2023 aangemeld bij SNVL en krijg je bij andere activiteiten ook korting.

Luchtsporten en activiteiten

Er zijn piloten van verschillende luchtsporten, dus je kan van alles een keer proberen of bekijken. Voor sommige sporten moet je een vergoeding betalen, andere zijn gratis.

  • Motorvliegen (vergoeding afhankelijk van de piloot);
  • Zweefvliegen, gesleept door een motorvliegtuig (vergoeding voor het slepen, niet voor het zweefvliegtuig) vanaf ± 12.00 uur;
  • Modelvliegen, verschillende vormen;
  • Parachutespringen bij ENPC (vergoeding aan de club);
  • Paragliding, tandemvluchten met de SkyRebels, van 19.00 tot 21.25 uur (zonsondergang);
  • Ballonvaren (nog niet zeker of dit zal doorgaan).

Je kunt de luchtsporten (behalve paragliding) proberen tot 19.00 uur. Rond die tijd vliegt John van Gastel een demo met zijn modelvliegtuig. Wil je vast een voorproefje? Bekijk dan deze video: https://youtu.be/3iVUXIvzI7A

De meeste activiteiten zijn op zaterdag.

Inbegrepen bij het inschrijfgeld

Kom je met je eigen vliegtuig naar de Fly-in? Dan krijg je korting op het landingsgeld. Let wel op! Het vliegveld is vanaf 19.00 uur gesloten voor luchtverkeer, zodat er ruimte is voor andere activiteiten.

Verder zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen:

  • Lunchpakket en avondeten, uiterlijk donderdagavond doorgeven;
  • Een bezoek aan de oudste sterrenwacht van Nederland.

Wil je overnachten?

Kamperen op het veld is mogelijk, neem hierover contact met ons op via sticht.nvl@gmail.nl. Op 1 km (loop)afstand van het vliegveld kun je logeren in hotelDe Reiskoffer”.

Adres van Breda International Airport (Seppe, EHSE):
Pastoor van Breugelstraat 93
4744 RC Bosschenhoofd

Kom je ook?

Kom je ook een (nieuwe) luchtsport proberen? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen en te mailen naar sticht.nvl@gmail.com.

Bestand Type Grootte
Fly in Seppe 14 15 mei 2022 pdf 269,32 KB

Wil je helpen?

Onze modelvliegers zijn nog op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je leuk om te helpen bij met bijvoorbeeld hun flight simulator? Stuur dan een berichtje naar Jacob Taekema: penningmeester.modelvliegsport@knvvl.nl