KNVvL medaille in brons voor Lonneke Alsema

Een medaille in het brons wordt o.a uitgereikt aan KNVvL-leden voor ‘belangrijke verdiensten jegens de Vereniging, in het Algemeen op Afdelingsniveau’.

Na 6 jaar lid te zijn geweest van het afdelingsbestuur Zweefvliegen (ABZ) voldoet Lonneke ruimschoots aan deze omschrijving. Met veel bevlogenheid, grote inzet en veel toewijding heeft ze al haar taken uitgevoerd. Redenen genoeg voor het ABZ om een medaille in het brons voor Lonneke aan te vragen.

6 september kreeg ze deze uitgereikt door Sijmen de Vries, voorzitter van de afdeling Zweefvliegen, op het terras van de Thermiekbel na de eerste fysieke ABZ vergadering na de Corona periode, in aanwezigheid van enkele clubleden van haar eigen club de Gelderse en het voltallige afdelingsbestuur.

Van alle markten thuis

De volgende initiatieven en activiteiten waren zonder de leidende rol van Lonneke niet mogelijk geweest zoals daar zijn, o.a.:
- de commissie PR,
- het landelijk netwerk ledenwerving en behoud,
- de Dag van de Luchtsporten,
- het afdelingsblad Thermiek,
- de nieuwsbrief afdeling Zweefvliegen.

Bovendien ondersteunde Lonneke het ABZ bij het draaiende houden van de afdeling zweefvliegen na het wegvallen van Charles Kerstens. Ze was liaison tussen het ABZ en het secretariaat zweefvliegen, hielp met het organiseren en ondersteunen van vergaderingen en het maken van de nieuwsbrieven. Dit laatste doet ze nu nog steeds als voorzitter van de PR-commissie Zweefvliegen.

Als een stofzuiger (haar eigen woorden..) pakte ze alles op wat bleef liggen en nog 'even' gedaan moest worden.
Na haar ABZ-periode houdt ze zich nu bezig met de KNVvL-ledenraad als plaatsvervangend lid.

Waardering

Het voltallige ABZ spreekt grote waardering uit voor haar bijdrage én de zeer positieve manier, waarop zij die bijdrage leverde. Af en toe een subtiele opmerking, vaak gelardeerd met wat droge humor zorgde ervoor dat de sfeer altijd goed bleef, ook tijdens de zeer turbulente periode van de afdeling, met oog voor iedereen.

Lonneke, bedankt!