Op deze pagina voegen we nieuwe informatie over het coronavirus, de maatregelen en adviezen toe. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven wat de maatregelen betekenen voor jou en jouw sport.


Sinds 25 februari zijn een groot deel van de coronamaatregelen ingetrokken, net als de NOTAM. Het is nog wel verplicht om een mondkapje te dragen in het OV, op luchthavens en in het vliegtuig. Na een toelichting van het ministerie blijkt dit te gelden voor alle luchtvaartuigen, dus ook de (commercieel) recreatieve luchtvaart. Wij zijn het hier niet mee eens en het ministerie erkent dat in de regelgeving niet werd voorzien in een beter passende behandeling voor de GA. Dit moet worden aangepast in de regelgeving en ligt inmiddels in de Tweede Kamer ter goedkeuring. We verwachten rond 4 maart uitsluitsel hierover te krijgen. Tot die tijd geldt dus helaas nog een mondkapplicht aan boord.

Wat betreft de mondkapplicht op luchthavens is er meer duidelijkheid. Deze geldt alleen voor de publieke ruimtes van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Lelystad, Maastricht en Groningen.