Op deze pagina voegen we nieuwe informatie over het coronavirus, de maatregelen en adviezen toe. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven wat de maatregelen betekenen voor jou en jouw sport.


13 november | lichte lockdown, nieuw protocol

Op 12 november heeft het kabinet een aantal extra corona maatregelen aangekondigd om de besmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen. Op basis van de extra maatregelen is het Corona protocol van de KNVvL op een aantal onderdelen aangepast.

Hieronder tref je het protocol aan dat vanaf 13 november 2021 om 18.00 uur van kracht is.

5 november | nieuw protocol

Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen en steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het RIVM verwacht een piek van 500 COVID-patiënten op de IC deze winter. Om ervoor te zorgen dat iedereen goede zorg krijgt en de kwetsbaren in de samenleving worden beschermd tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden. Dat kan alleen als we het samen doen en iedereen zijn of haar bijdrage levert.

We hebben een nieuw algemeen protocol opgesteld:

Bestand Type Grootte
COVID 19 protocol Luchtsporten vanaf 6 november 2021 2 pdf 143,11 KB

3 november | nieuwe maatregelen

Per 6 november heeft het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook voor de (lucht)sport komen verscherpte maatregelen. Op dit moment zijn we in overleg met het ministerie over de concrete invulling. Zo gauw dat bekend is, zullen we de maatregelen zo snel mogelijk publiceren.