Een sociaal veilige sportomgeving, wat houdt dat eigenlijk in en hoe krijgt dit vorm binnen de luchtsport? Waarvoor ben je als vereniging / bestuur verantwoordelijk en waar sta je nu? Hoe start je met de opzet van een sociaal veilig beleid?

Sociale veiligheid staat hoog op de agenda binnen de georganiseerde sport en de KNVvL wil haar leden informeren en inspireren om met het thema aan de slag te gaan. In het voorjaar van 2024 organiseren we daarom, in samenwerking met het NOC*NSF, een reeks webinars gevolgd door een fysieke bijeenkomst waar items rond dit thema worden behandeld. De onderwerpen lopen uiteen van inspiratiesessies over grensoverschrijdend gedrag, welke stappen moeten worden gevolgd na een melding tot het uitwisselen van ervaringen en gedachten rondom sociale veiligheid.

Doelgroep: Bestuursleden (verenigingen / afdelingen), vertrouwenscontactpersonen en overige leden met interesse in het onderwerp.*

Wanneer

Webinars: Dinsdag 23 en 30 januari en dinsdag 6 februari van 19:30 tot 20:30
Fysieke bijeenkomst: Zaterdag 10 februari op het Bondsbureau in Woerden van 09:30 - 17:30

Via deze link vind je meer informatie over de verschillende sessies en kan je je inschrijven om deel te nemen. De onderwerpen lopen uiteen van inspiratiesessies over grensoverschrijdend gedrag, welke stappen moeten worden gevolgd na een melding tot het uitwisselen van ervaringen en gedachten rondom sociale veiligheid.


*We adviseren om minimaal 1 bestuurslid deel te laten nemen aan de Webinar reeks en de fysieke bijeenkomst.