Het is zover: Flytool Competition, de digitale Safetybox, is klaar om ingezet te worden bij zweefvliegwedstrijden!

Via de Flytool-app of website verzamel je tijdens een wedstrijd gegevens van piloten, teamcaptains, officials en organisatoren. Flytool is gemakkelijk in gebruik, een handleiding is nauwelijks nodig.

Veiligheid en kwaliteit competities
De focus ligt op veiligheidsitems, maar je kan Flytool ook gebruiken om feedback over de organisatie zelf te geven, net zoals dit bij de ouderwetse kartonnen Safetybox in de briefingroom gebruikelijk was. Dankzij de online registratie en de daaraan gekoppelde archivering kunnen we leren van eerdere evenementen en zodoende de kwaliteit en veiligheid van de competities verbeteren. Flytool Competition is en blijft gratis en we kunnen de Competition Tool ook voor meerdere luchtsporten inrichten.

Hoe het begon

Ruim twee jaar geleden begon de KNVvL met de ontwikkeling van een online veiligheidsregistratiesysteem voor de hele General Aviation, zijnde een Europese eis. Frouwke Kuijpers, KNVvL hoofd Sport & Opleiding was hier vanaf het begin al bij betrokken. Naast haar functie bij de KNVvL is zij ook de Nederlandse afgevaardigde van de wereldwijde zweefvliegcommissie (IGC), als onderdeel van de FAI. Zij is tevens lid van de IGC Steward Working Group. Deze werkgroep houdt zich bezig met de kwaliteit van de wereldkampioenschappen Zweefvliegen. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van de IGC Safety committee en de IGC Steward Working Group is het idee ontstaan om Flytool Competition te ontwikkelen: een ​​editie speciaal voor wedstrijden. De digitale Safetybox was geboren!

Introductie FAI

Ook de FAI heeft Flytool Competition omarmd. Lees er meer over en bekijk demo's via de website van de FAI.

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Frouwke: [email protected].