Op 22 mei jl ontving oud-voorzitter van de KNVvL Frits Brink onze Medaille in Goud voor zijn 'uitzonderlijke verdiensten jegens de Vereniging en/of de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen'. Lees hier meer over in het item Vier KNVvL-onderscheidingen uitgereikt.

Bijzonder geschenk

Tot onze grote verrassing had Frits ook een bijzonder geschenk voor de KNVvL meegebracht: een ingelijst stukje luchtballon. En niet zomaar een luchtballon, maar een stukje van de Rozièreballon van Fedor Konyukhov. In 2016 heeft de Rus met dit speciale luchtschip van Cameron Balloons in 268 uur en 20 minuten solo de wereld rond gevaren. Met deze prestatie verbeterde hij het toenmalige record van de Amerikaan Steve Fosset (320 uur en 33 minuten) uit 2002.

Luchtvaarthistorie

Wat het stukje ballon extra speciaal maakt, is dat het is gedateerd én gesigneerd door Fedor Konyukhov. We geven dit stukje luchtvaarthistorie een mooi plekje op ons verenigingsbureau, vlakbij het ingelijste (en gecertificeerde!) stukje stof van de Kitty Hawk "Wright Flyer" van de gebroeders Orville en Wilbur Wright. We bedanken Frits Brink van harte voor dit speciale geschenk!

Onder de foto hebben wij een video geplaatst van de bijzondere vlucht van Fedor Konyukhov. Video credit: Cameron Balloons.

Frits Brink overhandigt het ingelijste stukje ballon aan KNVvL-directeur Ronald Termaat
Frits Brink overhandigt het ingelijste stukje ballon aan KNVvL-directeur Ronald Termaat