Op 11 december en 22 januari organiseert de ALA een lezing over luchtvaart. Alle leden van de KNVvL zijn welkom! Op 11 december kun je online meekijken naar de lezing van Ronald Dijkstra. Deze wordt opgenomen in de studio van het KNVvL-verenigingsbureau en er zijn beperkt zitplaatsen beschikbaar. De lezing van Benno Baksteen op 22 januari is niet online te kijken. Vanwege de verwachte opkomst is de ALA op zoek naar geschikte ruimte voor deze bijeenkomst.

Houd de website van ALA in de gaten voor het laatste nieuws: knvvl.nl/algemeneluchtvaart

Ronald Dijkstra: eerste KLM-vlucht naar New York

Ronald Dijkstra is gepensioneerd gezagvoerder B777 en luchtvaarthistoricus. Hij zal vertellen over de eerste KLM-vlucht naar New York met de PH-TAR op 21 mei 1946, afgelopen voorjaar 75 jaar geleden.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Ronald met interessante ‘weetjes’ komt die het de moeite waard maken te luisteren of te kijken op zaterdag 11 december 2021 om 14.00 uur. Alle leden van ALA en de KNVvL zijn welkom, net als andere luchtvaartenthousiastelingen.

Kom je ook?

ALA-leden kunnen de lezing gratis bijwonen in Woerden, voor niet-leden rekenen we een bijdrage van € 5. Online meekijken is voor iedereen gratis. Aanmelden is mogelijk tot 9 december.

Benno Baksteen: Het mooie van de luchtvaart

Benno Baksteen is een bekende in luchtvaartkringen, maar ook daarbuiten als vlieger-journalist-onderzoeker. 22 januari 2022 geeft hij voor een breed publiek van luchtvaartliefhebbers een lezing over "Het mooie van Luchtvaart".

Dat luchtvaart mooi is weten wij natuurlijk allang, maar in de klimaatdiscussie wordt luchtvaart niet altijd even fraai neergezet. Benno zal in zijn presentatie duidelijk maken waar het goed en fout gaat in de discussie over luchtvaart en klimaat en vooral ook dat het misschien wel helemaal niet zo erg is. Goede informatie om te gebruiken tijdens gesprekken en discussies aan de borreltafel. Kan je al wat argumenten gebruiken? Bekijk dan alvast de website van Benno: notthebigbadwolf.com.

Benno spreekt graag voor publiek vanwege de interactie. Zijn presentatie is dus niet online te volgen. ALA verwacht veel bezoekers en is dus nog in gesprek over een geschikte locatie. Houd hun website in de gaten voor het laatste nieuws hier over.

Ben je er bij?

De kosten voor ALA-leden bedragen € 17,50 en voor niet-leden € 20. Dit is inclusief toegang tot het museum en koffie:

  • Kaarten zijn niet meer verkijgbaar.