UPDATE: de Scheveningen Light Air Show is helaas afgelast. Dit vanwege de slechte weersverwachting voor zaterdag en zondag (alternatieve dag). Laaghangende bewolking, harde wind en slecht zicht zijn voorspeld.

De organisatie betreurt het dat de Light Air Show hierdoor niet kan worden uitgevoerd en gaat met de gemeente Den Haag in overleg voor een nieuwe datum in 2019.

Meer informatie op de website van de organisatie.

---------------------------------------------------------------------------------------

Op zaterdag 1 december 2018, vanaf 16.25 uur, vindt er voor het eerst in Nederland een uniek nieuw evenement plaats: Scheveningen Light Air Show. Een vuurwerkvliegshow boven de zee bij Den Haag ~ Scheveningen. Onderdeel van Feest aan Zee, de viering van het 200-jarige bestaan van Scheveningen als badplaats.

Wat mag je verwachten? Een verbluffende airshow in de schemering van de maand december met stuntvliegtuigen, uitgerust met LED-licht en pyrotechnieken. We hebben vijf acts weten vast te leggen in december, voor deze showteams een “ongebruikelijke” vliegperiode.

In een tijdsbestek van een ruim uur wordt er een spectaculaire Light Air Show gegeven, die zijn weerga in Nederland niet kent! Het programma heeft een erg hoog WOW-gehalte (zie de foto’s op deze website voor een impressie). De acts vliegen solo, in duo of met meerdere vliegtuigen in formatie. Het programma begint rond 16.25 uur en eindigt rond 17.30 uur. Vanaf het hele strand heb je het beste zicht op de shows. Het middelpunt van de vliegshow zal ter hoogte van Paviljoen De Witte/Museum Beelden aan Zee zijn. De show vindt plaats over een breedte van 600 meter, 300m links en 300m rechts van het middelpunt. Het is laag water, dus er is veel ruimte op het strand.

Weerbericht

Het weer speelt natuurlijk een heel belangrijke rol bij het optreden van deze lichtgewicht vliegtuigen. Zaterdag 1 december rond het middaguur neemt de organisatie een besluit over de doorgang. We hebben dan ook zondag 2 december 2018 als reservedatum aangewezen, mocht 1 december onverhoopt niet doorgaan. Volg deze website, de Facebookpagina van de Scheveningen Light Walk en Feest aan Zee, Twitter en Instagram voor de laatste nieuwtjes en info over het wel/niet doorgaan van het evenement.

Ontstaan

Tijdens de grootste airshow ter wereld in Oshkosh (Wisconsin, USA) werd voor het eerst een Night Air Show gegeven. Daarna hebben Night Air Shows de wereld veroverd. In veel Europese landen zijn er al Night Air Shows gehouden, alleen in Nederland nog niet! De organisatie van de Scheveningen Light Walk (op 8 december 2018) zocht naar nieuwe onderscheidende lichtacts en ontdekte deze airshows.

Er was geen beter moment dan de viering van het 200-jarig bestaan van onze badplaats om de eerste editie te lanceren. Gemeente Den Haag, Beheerskantoor Scheveningen, exploitant van onder meer de parkeergarages in onze badplaats en het management van Feest aan Zee waren vanaf het begin gelijk enthousiast om dit spraakmakende en onderscheidende evenement te ondersteunen. Zij hebben dit vliegspektakel dan ook financieel mogelijk gemaakt.

Bericht van Scheveningen Light Air Show.