General Declaration invullen

Er zijn nieuwe procedures opgesteld voor vluchten van en naar landen buiten de Schengen-zone. Bij het uitvoeren van een dergelijke vlucht moet je als gezagvoerder minimaal 2 uur voor vertrek een General Declaration (www.gendec.eu) in te vullen. De Marechaussee en Breda Airport (Seppe) hebben een overzicht gemaakt van de procedure, deze kun je lezen in onderstaand document. Het document is geschreven voor Breda Airport, maar de procedure geldt voor álle internationale velden in Nederland.

Verenigd Koninkrijk

De procedure geldt óók voor vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk. In het document kun je lezen welke landen nog meer niet bij de Schengen-zone horen en welke juist wel.

Bestand Type Grootte
Nieuwe procedures voor Extra Schengen vluchten pdf 257,82 KB

Heroverweging internationale status 6 vliegvelden

Er loopt een pilot van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en Marechaussee om de internationale status van zes groene velden te heroverwegen. Als deze status zou veranderen is de impact hiervan voor de velden en gebruikers groot. De Nederlandse Vereniging van Luchthavens is in gesprek met betrokken partijen om beperkende maatregelen te voorkomen. Om dit beter te kunnen onderbouwen heeft de NVL een enquête opgesteld. Ben jij een gebruiker van EHBD, EHHV, EHMZ, EHSE, EHTE en/of EHTX? Vul dan onderstaande enquête in en steun zo de NVL tijdens de gesprekken en help beperkingen tegen te gaan.

Bestand Type Grootte
NVL enquete internationale velden 2021 pdf 760,123 KB