Dataverzameling over vliegactiviteit

Voordat EASA beslissingen neemt over veiligheid in de General Aviation worden verschillende gegevens onderzocht. Bijvoorbeeld over ongevallen of andere voorvallen, maar ook over het aantal vlieguren dat wordt gemaakt. Het verzamelen van data over vliegactiviteiten is een grote klus en daarom werkt EASA hiervoor samen met Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) en General Aviation Manufacturers Association (GAMA).

Jaarlijks onderzoek

Elk jaar voeren EASA, AOPA en GAMA een onderzoek uit onder GA-vliegtuigeigenaren en -ondernemers. Met de resultaten van dit onderzoek maken ze een veiligheidsanalyse van de sector. De vlieguren worden bijvoorbeeld gebruikt om de totale vlieguren per type operatie in Europa te schatten, die EASA gebruikt om de ongevalspercentages te berekenen die worden gerapporteerd in de Annual Safety Review.

Help je mee?

Wil je meehelpen aan dit onderzoek? Vul dan de enquête in.

Meer weten?

Wil je meer weten over het onderzoek en wat er met de antwoorden van de enquête wordt gedaan? Kijk dan de video van AERO Community News, waar Volker Thomalla EASA's John Franklin, GAMA's Kyle Martin en AOPA's Michael Erb interviewt.