Op het Europees Kampioenschap Speedskydiving te Prostejov, Tsjechië heeft Ingrid van Deelen de gouden plak bij de dames behaald.

Op het Europees Kampioenschap Speedskydiving te Prostejov, Tsjechië heeft Ingrid van Deelen de gouden plak bij de dames behaald. Bij Speedskydiving is het de bedoeling in de vrije val een zo hoog mogelijke valsnelheid te bereiken. Deze snelheid wordt volgens de wedstrijdreglementen gemeten tussen twee vastgestelde hoogtes op basis van GPS data.

Elke springer die deelneemt heeft een eigen zogenaamde Speed Measuring Device bij zich. Na de sprong worden de data uitgelezen. De hoogste snelheid kan worden behaald wanneer de springer zo goed als loodrecht met het hoofd naar beneden valt. Zeker wanneer de snelheid erg hoog wordt is het moeilijk om dit vast te houden. Als de ondergrens van de metingshoogte bereikt is moet er weer afgeremd worden naar vallend op de buik. Dit moet omdat anders de openingschok van de parachute te hard is. Al met al is het een bijzonder technische discipline.

Het was een spannende wedstrijd maar na acht ronden werd Ingrid winnaar, net voor de Zweedse deelneemster. Tevens verbeterde Ingrid het Europese damesrecord voor hoogste gemiddelde snelheid naar 437,78 km/uur. De vriend van Ingrid, Thomas de Raat nam deel in het open klassement. Hij behaalde daar een zeer verdienstelijke 6de plaats. Uiteraard zijn dit heel goede resultaten waar de KNVvL ontzettend trots op is.

Ingrid en Thomas zitten in het topsportprogramma van de sportcommissie van de afdeling parachutespringen en worden hiermee ondersteund. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de KNVvL.