Goed nieuws voor Vliegveld Hilversum: de coalitie van Hilversum heeft een coalitieakkoord gemaakt en is van plan het huurcontract van het vliegveld te verlengen.

Verlengen huurcontract vliegveld

Op woensdag 1 juni 2022 hebben CDA, VVD, GroenLinks en Hart voor Hilversum het coalitieakkoord Hilversum 2022-2026 gepresenteerd. Wij zijn erg blij dat de verduurzamingsagenda van vliegveld Hilversum door de coalitie wordt erkend en daarom heeft voorgenomen het huurcontract te verlengen.

Vliegveld Hilversum stond onder druk

Eerder dit jaar stond Vliegveld Hilversum onder druk. Veel politieke partijen hebben woningbouw op de agenda staan en bij een aantal moest het vliegveld hier plaats voor maken. Gelukkig lijkt met de plannen van de coalitie de donkere wolk die boven het vliegveld hing verdwenen. Vliegveld Hilversum kan gaan verduurzamen en daarmee toekomstbestendig de thuisbasis blijven van luchtvaartbedrijven en onze eigen luchtsporters.

Duurzame General Aviation

Wij zijn onderdeel van de GA duurzaamheid tafel en gaan na dit mooie nieuws graag verder met de landelijke en decentrale overheid in gesprek om niet alleen op Hilversum, maar ook op andere locaties groots te verduurzamen. Veel luchtsporten zijn al duurzaam (denk aan zweefvliegen), maar ook hier kunnen we nog stappen zetten om klimaatneutraal te worden.