De toekomst van Vliegveld Hilversum staat onder druk. Wij zetten ons in voor het behoud van dit vliegveld. Dit doen we samen met andere belanghebbenden.

Nieuwe woningen

Het zijn spannende tijden voor Vliegveld Hilversum. Het veld heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de politieke agenda bij verschillende lokale partijen bereikt en niet in een positieve zin. Er zijn sinds eind december ideeën om het vliegveld op te offeren aan woningbouw. Dit is wat ons betreft een slecht idee.

Sluiting heeft grote gevolgen

Sluiting heeft grote gevolgen voor twee van onze clubs: de Gooise Zweefvliegclub en Skydive Hilversum. Daarnaast heeft het vliegveld een belangrijke rol bij de eerste stappen richting elektrisch vliegen. Ook voor maatschappelijke dienstverleners (zoals de ANWB trauma helikopter, leger, politie maar ook voor ProRail vanwege metingen aan het spoornet) is het een belangrijke locatie.

Belang natuur Utrechtse Heuvelrug

Het vliegveld is niet alleen belangrijk voor piloten, ook voor de natuur. Er hebben zich op het vliegveld de laatste 80 jaar allerlei ecologische processen kunnen voltrekken. Hierdoor is een uniek gebied ontstaan. Voor de ecologen onder ons: het gaat om een van de laatste nog intact zijnde gradiëntgebieden van de hele Utrechtse-Gooise heuvelrug.

Samenwerking om het vliegveld open te houden

Wij zijn in overleg met de GA-partners AOPA en NACA, de Nederlandse Vereniging van Luchthavens en natuurlijk de gebruikers van Vliegveld Hilversum. Samen bepalen wij ons standpunt en welke stappen we hierna nemen. Er is natuurlijk een grote vraag naar woningen, maar wij willen niet dat hiervoor een vliegveld verloren gaat. We houden jullie op de hoogte!