Frouwke Kuijpers. Het is een naam die veel van onze leden goed kennen. Frouwke is namelijk niet alleen een gewaardeerde medewerker op het Bondsbureau, als instructeur is ze is in haar vrije tijd ook actief in het zweefvliegen. Hier begon haar carrière dan ook in 2002 als nationaal coach bij de afdeling Zweefvliegen. Dit leverde in totaal maar liefst 8 Wereld- en Europees Kampioenen Zweefvliegen op en was haar opstap naar een baan bij de KNVvL waar ze begon als topsportcoördinator voor alle luchtsporten.

Frouwke haar tijd op het KNVvL Bondsbureau

De afgelopen tijd lag het zwaartepunt van Frouwke haar werk wat meer bij Opleiding dan bij (Top)sport. Hoewel, het één niet los staat van het ander vertelt Frouwke. "Zonder goede basisopleiding geen (Top)sport en andersom. Wie weet komt er in de toekomst weer wat meer ruimte voor een KNVvL-breed (Top)sportbeleid, dat blijft toch altijd nog een droom van me. Ik kom regelmatig op Papendal bij het NOC*NSF, een inspirerende omgeving waar ik met collega’s van andere sportbonden ervaringen deel. Dat gaat niet alleen over topsport, maar ook over bijvoorbeeld verenigingen, veilig sportklimaat, een goed sportbestuur en trainersopleiding."

De afgelopen twee jaar heeft Frouwke zich ook bezig gehouden met de aanwezigheid van de KNVvL op verschillende vliegevenementen, met als hoogtepunt de Luchtmachtdagen op Volkel. "Geweldig!" zegt Frouwke. "Bijzonder moment voor mij was dat één van mijn oud-leerlingen in het F-16 demoteam voorbij raasde."

Daarnaast is Frouwke naast haar normale functie nog enkele jaren a.i. accountmanager Zweefvliegen geweest, voordat Frank Schellenberg eind 2022 het stokje van haar overnam.

Frouwke met pensioen

Per 1 oktober 2023 is Frouwke met pensioen. Op de vraag wat ze met haar pensioen gaat doen vertelt ze enthousiast "Allereerst, overal 'nee' op zeggen! Ik had het veel te druk om te werken, vandaar dat ik er ook 'vervroegd' uitga. Eerst maar eens orde op zaken stellen met mijn eigen volle agenda."

Hoewel het Frouwke haar eigen keuze is om te stoppen met werken, is het wel met gemengde gevoelens. Ze heeft het namelijk nog steeds erg naar haar zin bij de KNVvL.
"Er zijn nog voldoende leuke en uitdagende klussen om te doen. Zeker na de bestuurswisselingen in 2021 toen er werd besloten dat de KNVvL zich meer als een sportbond moest gaan presenteren. Kiezen is verliezen, en zo voelt het pensioen nemen voor mij ook. Ik ga het werk, de super leuke collega's en de enthousiaste leden van de KNVvL zeker missen! Maar ik krijg er ook wat voor terug (hoop ik). Meer tijd voor andere zaken, meer rust in het hoofd, niet 24-7 aanstaan. Hoewel ik dat laatste echt moet afleren...."

Wie neemt Frouwke haar taken over?

Er staat momenteel een vacature open voor Frouwke haar voormalige functie; Coördinator Sportontwikkeling voor 0,6 - 0,8 fte. We hopen daarom snel een nieuwe collega te mogen verwelkomen in ons gezellige team!

Heb je ondertussen nog wel vragen die voorheen voor Frouwke waren? Geen enkel probleem. Stel je vraag door te bellen of te mailen naar onze ledenservice. Wij zorgen dat je vraag alsnog beantwoord wordt.

Afscheid van de KNVvL (maar niet helemaal!)

De KNVvL is Frouwke ontzettend dankbaar voor de passie en nimmer afnemende toewijding waarmee zij haar functie binnen de KNVvL heeft volbracht. Met Frouwke verliest het bondsbureau een echte power vrouw, maar wij verliezen haar zeker niet uit het oog! Natuurlijk blijft ze als zweefvliegster gewoon lid van de KNVvL en hopen we haar nog vaak tegen te komen op de vliegclubs, de startplaats of op het bondsbureau.

We wensen Frouwke een prachtig werkloos bestaan en feliciteren haar met haar welverdiende pensioen!