Nederland is een druk landje, met druk bezige mensen. Zo worden er dit jaar veel en grote evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan het Songfestival, F1 race Zandvoort, Sail Amsterdam, Vuelta wielerronde, 75 jaar bevrijding, etc. Daarnaast zijn er ook nog enkele grote militaire oefeningen, waaronder bv. Frysian Flag en Orange Bull.

Bijna altijd worden voor evenementen beperkingen in het luchtruim ingesteld, waarbij toegang op bepaalde data binnen bepaalde zone's en hoogtes wordt verboden voor luchtverkeer. Of, waarbij deze gebieden alleen voor bepaalde gebruikers - politie, militairen - toegankelijk zijn. Dit soort gebieden heten TGB's - tijdelijke gebied met beperkingen. De KNVvL ontvangt deze TGB's in concept waarbij de mogelijkheid tot commentaar wordt geboden. Uiteraard word dit gedaan als er beperkingen zijn voor nabijgelegen clubs. Uiteindelijk ontvangen wij een definitieve versie die wij ook publiceren op de pagina Tijdelijk Gebied met Beperkingen.

Los daarvan is het natuurlijk als club verstandig om uit te kijken naar grote evenementen bij jou in de buurt. Kans is groot dat je die dagen niet, gedeeltelijk of alleen met operationele beperkingen kunt vliegen.