De KNVvL kent een regeling om middels onderscheidingen haar waardering uit te spreken voor hen die prestaties geleverd hebben in het belang van de KNVvL, de lucht- en ruimtevaart in het algemeen dan wel op gebieden vallende binnen de doelstellingen van de KNVvL.

Overzicht KNVvL onderscheidingen

De lijst met uitgereikte onderscheidingen vanaf 1994 is digitaal te vinden via Lijst Onderscheidingen. We werken er momenteel aan deze lijst aan te vullen en bij te werken. We zullen deze zo snel mogelijk online zetten.

Onderscheiding Omschrijving
Medaille in Goud Voor uitzonderlijke verdiensten jegens de Vereniging en/of de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Medaille in Zilver Voor buitengewone verdiensten jegens de Vereniging, in het algemeen op Hoofdbestuur niveau. Voorts voor buitengewone verdiensten voor de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Medaille in Brons Voor belangrijke verdiensten jegens de Vereniging, in het algemeen op Afdelingsniveau. Voorts voor belangrijke verdiensten voor de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen.
Penning in Zilver Voor incidentele, uitzonderlijke prestaties waaronder sportieve (1e plaats Wereldkampioenschappen).
Penning in Brons Voor incidentele, belangrijke prestaties waaronder sportieve (1e plaats Europese kampioenschappen, 2e plaats Wereldkampioenschappen).
Ere-insigne in Goud Voor belangrijke verdiensten van leden van de Vereniging, in het algemeen op Afdelings- en Clubniveau.
Ere-insigne in Zilver Voor belangrijke verdiensten van leden van de Vereniging, in het algemeen op Clubniveau.
Bijzonder ere-insigne in goud met lauwerkrans en briljant Voor 50-jarig brevethouderschap (voor brevetten die namens het Ministerie of de KNVvL zijn erkend).
Bestand Type Grootte
Reglement Onderscheidingen pdf 107,703 KB
Aanvraagformulier Onderscheiding word 35,01 KB