Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een online portal geopend waarop betrokkenen hun zienswijze kunnen geven op het gewijzigde luchthavenbesluit van vliegveld Lelystad. Voor de KNVvL is het duidelijk: de huidige routestructuur van Lelystad is een ernstige bedreiging voor vele luchtsporten. En dat in een heel groot deel van Nederland!

Niet acceptabel
Deze routestructuur is in de huidige vorm niet acceptabel voor de KNVvL: routes moeten en kunnen hoger. Het gewijzigde luchthavenbesluit heeft betrekking op de grenswaarden van de Milieu Effect Rapportage (MER), het maximale aantal vliegbewegingen (45.000), handhavingspunten, beperkingsgebieden en vliegvoorwaarden. Eigenlijk gaat het om benodigde aanpassingen omdat het eerste ontwerp structurele fouten vertoonde.

Laat zelf ook je stem horen!

Wil je reageren, dan kan dit vanaf 11 januari via https://platformparticipatie.nl/
Per die datum is de portal hiervoor geopend.
Uiteraard komen wij als KNVvL al op voor de belangen van al onze luchtsporters. Het platform biedt jou als luchtsporter een extra kans om voor je belangen op te komen. Wij adviseren je van harte deze kans te grijpen!

Meer informatie over de zienswijze op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad Airport vind je op deze site van de Rijksoverheid.