Zelf een vliegtuig besturen! Wie droomt er niet van? Als klein jochie fantaseert Hans er vaak over. Hoewel hij er niet voor in de wieg lijkt gelegd, wordt hij uiteindelijk piloot met vier strepen: gezagvoerder. Na achtentwintig jaren als piloot en instructeur bij de KLM besloot Hans zijn luchtvaartverhalen te bundelen in het boek ‘Piloot met de vijf strepen’. De grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen nemen je mee in de wereld van de luchtvaart. Een wereld vol avontuur, belevenissen en leermomenten, die je natuurlijk zelf ook wilt ervaren. Dat kan nu via het boek 'Piloot met de vijf strepen'. Indien je het boek nu aanschaft via de site met actiecode 'Piloot5' ontvang je het boek snel thuis en je dingt mee naar de Old Crow vlucht op vaderdag 21 juni 2020. Bestellen kan via: Pilootmetdevijfstrepen.nl.

Onze mening

KLM piloot Hans Nordsiek vertelt in het boek 'Piloot met de vijf strepen' hoe je van autowasser piloot op grote Boeings wordt. Het is een heel leuk boek en eigenlijk voor jong en oud. En helemaal leuk voor de luchtvaartliefhebber. Naast dat het een leuk boek is bevat het boek ook leerelementen voor kinderen, zoals dat fouten maken erbij hoort en dat je moet doen wat je passie is.

Het boek ziet er erg mooi en kleurrijk uit. Mede door de illustraties van Jan Lieffering, die er betoverend uitzien. Als je door het boek bladert spat de passie van schrijver Hans Nordsiek er nog net niet letterlijk vanaf. In de verhalen is zijn betrokkenheid bij de luchtvaart overal in terug te voelen. Zijn liefde en passie voor de luchtvaart begon al heel jong en zal hij altijd blijven houden. In het boek legt hij uit hoe hij van zijn passie zijn werk heeft gemaakt. Het is interessant en leuk om te lezen over zijn belevenissen aan boord, de bijzondere vrachten die hij heeft vervoerd, de gesprekken die hij had met passagiers en de avonturen die hij beleefde in het buitenland.

Download de bijbehorende app en kruip nog verder in de belevenissen: spoor bijvoorbeeld samen de verstopte vliegtuigen in het boek op. Via de app kun je ook Nordsiek aan het woord zien wanneer hij alle ins en outs vertelt over de Old Crow, het tweedeks vliegtuig waarover ook in het boek wordt verteld. Vol passie legt Nordsiek alles uit over de knopjes, hendeltjes en functies van dit oude vliegtuig. Dit vliegtuig neemt hij ook vaak mee als hij op locatie zijn verhalen verteld. Wij zijn hem bijvoorbeeld tegen gekomen in Ede bij de Wings of Freedom en in een hangaar op Schiphol tijdens de KLM 100-jaar viering. De combinatie met de app maakt 'Piloot met de vijf strepen' een boek van deze tijd.

Kortom: de energie spat van de verhalen af, het enthousiasme van de auteur merk je in het hele boek. Wij vinden het een aanrader voor alle luchtsportliefhebbers van jong tot oud.

Voor wie

Een boek voor alle kinderen die durven te dromen over wie ze zijn en wat ze willen worden. Het is een kijk, lees, voorlees, audio- en samenlezen-boek tegelijk. Ook zeer geschikt voor kinderen met een leesachterstand, met dyslexie of andere beperkingen. Zij kunnen het boek zelfstandig beleven. Met de gratis app is dit beleefboek helemaal van deze tijd.

Welke inzichten krijgen de kinderen mee?

  • Als je speelt, ontdek je jezelf
  • Doe wat je ogen laat schitteren
  • Fouten maken hoort erbij
  • Je bent al perfect!
  • Leren en groeien is het leukste dat er is