WK Indoor Skydiving in Slowakije

Bij de WK Indoor Skydiving in Liptovský Mikuláš (Slowakije) van 18 t/m 23 april zijn twee nieuwe Nederlandse records gevestigd. Indoor Skydiving vindt plaats in een windtunnel waarbij de sporters in een nagebootste vrije val hun prestaties laten zien. Eigenlijk zijn het dezelfde disciplines als bij parachutespringen, maar dan zonder parachute. Er is ook geen videospringer nodig omdat alles te zien en te jureren. Dit gebeurt met een vaste camera en scheidsrechters naast de glazen tunnel.

Nederland was goed vertegenwoordigd

De KNVvL heeft FS4 open team "Out of the Blue", VFS team "Disgruntled Seagulls" en Solo Freestylers Ryan Christie en Connor Figg uitgezonden. De delegatie werd begeleid door teammanager Arie Slob. In het scheidsrechtersteam zaten Rogier Carper en Tamara Vorst. Hoofd van de internationale jury was Mike Pennock. Al met al was Nederland dus goed vertegenwoordigd.

Twee nieuwe Nederlandse records

De records zijn gevestigd bij de VFS discipline. Ronde 1 leverde gelijk een hoogste puntenscore ooit op van 25 formaties in 35 seconden. Het gemiddelde over de gehele wedstrijd van 8 ronden was ook het hoogste ooit: 17,0 punten. Het VFS team eindigde als 6de, het FS4 team als 11de, Ryan als 14de en Connor als 9de. Voor Nederland zijn dit prima resultaten.

Uitslagen

De uitslagen van het WK zijn te vinden op results.worldskydiving.org. Maar dat zijn alleen cijfers, beelden van de winnares freestyle laten zien waar het echt om gaat: media.worldskydiving.org.