Tijdens de ALV van vorige week donderdag werd er gesproken over statuten, jaarplannen en begrotingen. Maar er was gelukkig ook tijd voor de passie van luchtsporten! Twee sporters mochten vertellen over hun wereldprestaties in 2022.

Ingrid van Deelen
is een bekende parachutespringer. Ze heeft het Europees vrouwenrecord Speedskydiven verbroken en ging in vrijeval 450 km/h. Wauw! Dat is sneller dan Max Verstappen in zijn bolide! Ook was ze bij de het Wereldkampioenschap parachutespringen in Eloy (Arizona) afgelopen oktober. Ingrid haar presentatie werd goed ontvangen bij de aanwezigen, ze heeft passievol over haar luchtsport Speedskydiving verteld.

Nick Hanenburg gaf een presentatie over zijn passie Zweefvliegen. Hij is een oude bekende van Zweefvliegclub Deelen en dit jaar wereldkampioen geworden. In totaal heeft hij tijdens het WK in in Pociunai (Litouwen) bijna 3000 km afgelegd en 50 vlieguren, dit resulteerde in 7 van de 9 podia. De gouden medaille won hij in de 13.5m-klasse. Klasse! Ook Nick zijn presentatie werd heel goed ontvangen bij de aanwezigen.