Mijn naam is Hans Nordsiek (1959) en ik ben voormalig KLM-piloot. Ik heb mijzelf als autodidact ontwikkeld tot acteur/storyteller. Als vliegende verhalenverteller met eigen tweedekker-vliegtuig, genaamd de Old Crow, trek ik door Europa.

Het mondiale reizen leerde mij dat elk (luchtvaart)verhaal vooral een verhaal is over mensen. Een dynamiek waarin we elkaar helpen om dromen te concretiseren, door vallen en opstaan leermomenten meemaken en vooral veel plezier beleven, is van alle tijden.

Voor het wereldkundig maken van dit inzicht geef ik shows, rammel aan deuren en schreeuw van de daken. Ik wil meer jeugd bereiken met dit thema. Ik wil hen een steuntje in de rug bieden in onzekere tijden.

Het allernieuwste platform om dat te doen is de uitgifte van een kleurrijk geïllustreerd boek genaamd ‘Piloot met de Vijf Strepen’.

Waarom dit boek?

De tijdgeest drukt de jeugd in een rol waarbij alles perfect hoort te zijn, alles in-een-keer goed-gaat en je exact weet wat je wil. Het kan ook anders; je dromen waarmaken door aan het werk te gaan en fouten te maken, je door niemand van je pad laten duwen en ongelofelijk veel plezier beleven aan het lopen van dat pad.

Vanuit eigen ervaring beschrijft Hans Nordsiek (voormalig KLM-piloot) zijn zoektocht naar dit alternatief. Hoe je van autowasser, kapitein op een Boeing wordt. Waargebeurde, grappige en leerrijke verhalen in een eigentijdse jas met prachtige prenten gemaakt door Jan Lieffering.

Op 15 maart is de lancering van dit gloednieuwe jeugdboek!

Meer informatie op Piloot met de vijf strepen.