Wat te doen in de winter.... je voorbereiden op het nieuwe vliegseizoen! Bij Vliegschool Skywings in Baarlo (Overijssel) kan je op 12 januari terecht voor een gezellige avond en leerzame workshops in de middag. Ook kun je je scherm achterlaten voor keuring.

Voor wie
Deze dag is iedereen welkom! Met name voor Paramotorvliegers en Schermvliegers is het programma interessant. De schermkeuringen worden gedaan door Certika. Zij hebben een heel tijdsblok gereserveerd voor de schermen die via Skywings worden ingestuurd. Je scherm wordt na 14 dagen naar je terug gestuurd voor weer 2 jaar vliegplezier!

Het concept: Gooi, Pak en Eet!
Tussen 14.00 en 17.00 uur vinden de workshops plaats. Je kunt kiezen uit de volgende opties;
- Zelf noodchute leren vouwen. Je gaat onder begeleiding zelf je eigen noodchute vouwen. Het is de bedoeling dat je je noodchute van te voren zelf thuis al uit de container haalt en deze vervolgens drie dagen laat luchten.
Voor degenen die hun noodchute liever ter plekke laten vouwen door het team van Skywings worden de volgende twee workshops georganiseerd;
- Van 14.00 tot 15.15 uur Dutch Mil
- Van 15.45 tot 17.00 uur Radio Telefonie (zie: www.airfurste.nl)

Vervolgens staat er om 17.30 uur voor iedereen een heerlijk stamppottenbuffet klaar. Tijdens het eten staan we natuurlijk uitgebreid stil bij onze belevenissen van het afgelopen jaar. Bij het eten is alles inbegrepen dus aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en drinken natuurlijk.

Noodchute gooien
Na het eten is het dan tijd voor het actieve gedeelte van de avond, het noodchute gooien! Hangend in je harnas, slinger je in de hal heen en weer. Op 'nu!' trek je met een ruk je reserve uit je harnas. Met een grote zwaai, vliegt deze bij je vandaan en opent zich… Gelukkig hij doet het! Er is een reservechute die open moet, dus heb je er geen, maak je geen zorgen; je kunt altijd meedoen. Je reserve laat je vervolgens achter in de hal, zodat deze drie dagen kan drogen en ter plekke gepakt kan worden. Zodra de chute klaar is, kun je hem op komen halen of hij wordt opgestuurd.

Wat zijn de kosten?
- Het eten: € 19,50 (Stamppotbuffet)
- Zelf vouwen ter plaatse en workshop: € 35,-
- Gooien en door ons laten vouwen en workshops: € 50,-
- Schermkeuring Basis: € 110,- + verzendkosten € 25,-
- Schermkeuring Compleet: € 145,- + verzendkosten € 25,-

Aanmelden
Je kan je aanmelden op de eventpagina op Facebook, of je stuurt even een berichtje via de contactpagina op de website van Skywings.