De jaarvergadering van de International Skydiving Commission (ISC) vindt dit jaar anders plaats dan normaal. De meeting was gepland te Boekarest, van 20 t/m 24 januari. Maar ja, Corona. Nu vindt die online plaats, verspreid over twee weekenden, met nog ingelaste avondvergaderingen. Even makkelijk schakelen ter plaatse face-to-face is dus nu niet te doen. De meetings in de weekenden lopen van 12.00 uur tot 15.00 uur Nederlandse tijd. Voor de Australiërs een latertje, voor de Canadezen en Amerikanen een vroegertje. In de meeting van 16 en 17 januari waren maar liefst ruim 100 deelnemers. Voor Nederland zijn Ronald Overdijk en Mike Pennock de afgevaardigden aanwezig, en Bert Ham en Henny Wiggers de observers.

De ISC beslist over parachutespringen en indoor skydiving als sport. Daar vallen zaken onder als wedstrijdreglementen, bids voor internationale wedstrijden als EK's en WK's, sportbeleid, PR, scheidsrechters, jury, etc. Vooral de wedstrijden zijn lastig. Alle internationale wedstrijden in 2020 waren gecancelled en/of verplaatst. De verplaatste wedstrijden van 2021 gingen naar 2022. Dit was echter verre van makkelijk gezien contracten en formele bekrachtiging. Gecancelde wedstrijden waren weer lastig vanwege terugbetaling van inschrijfgelden. Dat alles komt komend weekend plenair aan de orde. Daarbij is 2021 ook nog niets 100% zeker, Corona is nog niet weg. De Worldcup Indoor Skydiving te Slowakije in april is intussen ook al afgezegd.

Als de rook is neergedaald zal het overzicht van de toegekende internationale wedstrijden te vinden zijn op https://www.parachute.nl/wedstrijdsport.html. Een ander punt is de precaire financiële situatie van de FAI, en de begroting van de ISC. Er moet op kosten worden bespaard wat impact gaat hebben op jury's en mogelijk ook op scheidsrechters. Genoeg voer voor discussie, waarbij alle betrokkenen wel meewerken aan een goed uitkomst. Hopelijk kan volgend jaar de vergadering wel in Boekarest plaatsvinden.