Naast de oudgedienden Ronald Schnitker en Marion Rozema is het hoofdbestuur op 8 juli jl. uitgebreid met maar liefst vier nieuwe bestuursleden.

Elsedien de Groot
studeerde rechten en haar bezigheden kunnen het beste worden samengevat als: advocaat, sportvlieger, hoofd commerciële zaken, ondernemer etc. Tegenwoordig richt zij zich ook op crisismanagement ten behoeve van overheid en bedrijfsleven. Elsedien was directeur van Flamingo Aviation Ltd en secretaris van de Aeroclub Zuid Limburg. Haar avonturen als copiloot tijdens een vlucht met eenmotorige Cessna 210 van Londen naar Albury (Australië) legde zij vast in het boek Jungle Girl dat onlangs verscheen. Het beschrijft een tocht van een maand, met tankstops op plaatsen waar een vrouwelijke vlieger ongewenst was of op zijn minst een bezienswaardigheid.

Harald Bresser
studeerde rechten en deed werkervaring op bij de Schiphol Group en de RAI vereniging. Zijn specialiteiten zijn: Corporate communicatie, woordvoering / crisiscommunicatie, PR, PA en marketing. Tegenwoordig is hij Manager Marketingcommunicatie bij een inkoop­coöperatie. Hij was penningmeester en vice-voorzitter van Vliegclub Haamstede, waar hij ook een aantal jaren aan zweefvliegen heeft gedaan.


Elsedien de Groot, Harald Bresser (vice-voorzitter), Ronald Schnitker (voorzitter), Marion Rozema, Harald Roskam (penningmeester) en Carel Esser.
Elsedien de Groot, Harald Bresser (vice-voorzitter), Ronald Schnitker (voorzitter), Marion Rozema, Harald Roskam (penningmeester) en Carel Esser.

Harald Roskam studeerde economie en deed op financieel gebied werkervaring op bij diverse bedrijven in binnen- en buitenland. Hij beoefent nog steeds meerdere luchtsporten: paramotorvliegen, vliegen met gyrocopters en doet aan parachutespringen.

Carel Esser is in zijn werkzame leven al ruim 40 jaar werkzaam in de medisch-farmaceutische wereld op het terrein van marketing en sales. Hij is sinds 1971 actief in de luchtvaart. Na jaren met modelbouw bezig geweest te zijn, is hij op 15-jarige leeftijd begonnen met zweefvliegen op Terlet bij de Gelderse Zweefvliegclub. In de jaren negentig is hij overgestapt naar ultralight vliegen op Lelystad. Daarna gevlogen met motorzwevers op Hilversum en uiteindelijk gaan motorvliegen. Carel is daarnaast al ruim 20 jaar actief als bestuurslid bij de Stichting Fokker Four, eerst als penningmeester en later als secretaris bestuurslid. Carel maakt ook deel uit van de redactieraad van het tijdschrift Verenigde Vleugels, waarvoor hij regelmatig artikelen schrijft over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van de luchtvaart.

Voorzitter Ronald Schnitker: “Vanwege de Corona crisis moesten we enige tijd wachten op de benoeming van de nieuwe bestuursleden tot het hoofdbestuur. Maar ik ben blij dat ze nu zijn toegetreden. Onder de nieuwe bestuursleden is veel kwaliteit en ervaring aanwezig die we goed kunnen inzetten bij het behartigen van de belangen van de lichte luchtvaart in al zijn vormen in Nederland. Er zijn vele bedreigingen die het beoefenen van de recreatieve- en sportluchtvaart in toenemende mate dreigen in te beperken. Het is daarom belangrijk dat we als vereniging zichtbaar zijn naar de landelijke en provinciale overheid en daar waar nodig impact kunnen uitoefenen om de uitoefening van onze luchtsporten veilig te blijven stellen.”

Vacature voorzitter

Ronald Schnitker treedt binnenkort af als voorzitter van het hoofdbestuur. We starten dus binnen zeer korte tijd de selectieprocedure voor een nieuwe kandidaat. De vacature komt op onze website te staan. Heb je interesse en wil je vast meer informatie? Mail ons dan via [email protected].