Dit jaar is voor de herdenking van Market Garden bijzonder, want het is 75 jaar geleden dat deze militaire operatie voor Arnhem tot stilstand kwam. Daarom zijn er nu meer activiteiten dan normaal, waaraan diverse KNVvL-leden medewerking verlenen.

Parachute springen en paramotorvliegers

Er wordt vanaf 10.00 uur parachute gesprongen op woensdag 18 september te Groesbeek, waarbij Parachute Group Holland aftrapt met spingers uit twee DC-3's. Op vrijdag 20 september zullen zij om 09.30 uur springen te Wolfheze. Zaterdag 21 september is de grote dag op de Ginkelse Heide waarbij er maar liefst 1000 para's zullen worden gedropt. Hierbij start het springen om 09.45 uur uit drie DC-3's, waarvan een van de Battle of Britain Memorial Flight. Die dag zullen ook KNVvL-paramotorvliegers rondvliegen met vlaggen van aan de herdenking deelnemende landen. Uiteraard heeft deze herdenking een sterk militair karakter, de 1000 parachutisten zijn bijna allemaal actief militair en springen uit militaire vliegtuigen, C-130 Hercules. Ook zijn enkele veteranen aanwezig waarbij de gebeurtenissen en slachtoffers worden herdacht bij het Airborne Monument. Meer informatie vindt u op deze Facebookpagina over het evenement en de site van Parachute Group Holland.

Zweefvliegen

Arjan Vrieze vloog 8 september met een aantal veteranen/familie rond. Na een prima lunch in de De Thermiekbel is er gevlogen met Fiona Elliott, dochter van de vorig jaar overleden Arnhem veteraan glider pilot Lain Bonner. Ze had de as van haar vader mee voor een laatste vlucht. Aansluitend gevlogen met de 100-jarige Arnhem veteraan Ray Whitwell. Tot slot een vlucht met de kleinzoon van Lain Bonner.