Hilversum 3 neemt van 16 t/m 21 augustus deel aan het EK / Worldcup Koepelformatiespringen te Ploiesti, Roemenië. Hilversum 3 komt in actie tijdens het onderdeel koepelformatie CF2. De 3 geeft aan dat het team uit 3 personen bestaat, 2 performers en 1 videoman: Jan Moraal, Dennis van der Coelen en Frans van Wijngaarden. Het team is huidig Nederlands kampioen.

Koepelformatiespringen

Bij koepelformatiespringen maken parachutespringers figuren hangend aan hun geopende parachutes. Ze pakken het doek en de lijnen vast met hun handen of haken hun voeten achter de lijnen. Goed en precies sturen dus. Een goed gemaakte formatie levert 1 punt op, in een werktijd van totaal 1 minuut. Het team dat de meeste punten heeft gemaakt over 8 wedstrijdronden is de winnaar. De beelden worden beoordeeld aan de hand van video opnamen die door een meespringend teamlid worden gemaakt. Bij dit EK wordt er gesprongen in de onderdelen onderdeel koepelformatie CF2 sequential, en CF4 rotatie.

De afdeling parachutespringen wenst het team uiteraard veel succes toe. Ronald Overdijk is als jury president voor deze EK aangesteld. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zijn er online scores te vinden.