COVID-19 heeft veel invloed (gehad) op veel aspecten van onze gemeenschappen. Bij luchtsporten is het cruciaal om in de huidige situatie het mentaal welzijn te behouden, inclusief veiligheid en plezier bij vliegactiviteiten. Om het mentaal welzijn te optimaliseren, zou de FAI-CIMP graag informatie ontvangen over de huidige status van vliegersportpiloten. Daarom is er een korte enquête opgezet.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de FAI Medico-Physiological Commission (CIMP). De gegevens worden geanalyseerd en gerapporteerd binnen het FAI-CIMP-bureau en de landafgevaardigden. De informatie zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling en levering van ondersteunende mechanismen voor mentaal welzijn in de luchtsportgemeenschap. De resultaten zullen in september 2020 in de ePlenary van de FAI-CIMP worden besproken.

De enquête bestaat uit 12 vragen en duurt ongeveer 15 minuten, is online en anoniem. Het CIMP wil zo veel mogelijk luchtsporters vragen de enquête in te vullen, dit kan nog tot 15 september 2020. Luchtsporters van alle afdelingen kunnen de enquête invullen.

De enquête vind je via deze link. Het CIMP stelt je deelname aan het onderzoek zeer op prijs.