Tijdens de vergadering van de Verenigingsraad op 21 november jongstleden, heeft Erik Louwes uit handen van KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker de KNVvL Medaille in Zilver ontvangen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt voor buitengewone verdiensten jegens de Vereniging, in het algemeen op Hoofdbestuursniveau.

Erik heeft zich de laatste vier jaar in de KNVvL-gelederen vol ingezet voor het tot stand komen en de uitvoering van het implementatieplan 'KNVvL naar een Hoger Niveau'. Ronald Schnitker: "Erik gaat hierbij verbindend te werk. Waar onderdelen van de KNVvL soms de neiging hebben te polariseren, gaat Erik daar niet in mee en benadert een probleem positief. Het glas is altijd halfvol in zijn aanpak, wat een rijkere oplossing levert dan de som der delen. Waar anderen mails sturen, prefereert Erik de telefoon, wat het proces niet alleen vlotter maakt maar ook veel persoonlijker en aangenamer. Als persoon waarderen wij Erik om zijn humor en 'down to earth' benadering. Hij heeft engelengeduld met de -soms stroperige- processen en weet mensen voor het gezamenlijke standpunt te winnen."

De reactie van Erik was veelzeggend: waar hij normaal wel een woordje klaar heeft kwam hij nu niet verder dan een verrast 'dit had ik niet verwacht, bedankt, ik ben er blij mee!'

Het traject heeft hij niet alleen uitgevoerd, hij werkte daarvoor veel samen met Marije Roozendaal. Marije kreeg voor haar aandeel een zeer fraaie bos bloemen overhandigd.