Op 5 augustus 2020 heeft KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker op Lelystad Airport het ere-insigne in goud uitgereikt aan paramotorvlieger en -deskundige Pim van Asch.

Ronald Schnitker: “Pim van Asch heeft zich de afgelopen jaren bijzonder ingespannen om op te komen voor de rechten van vele paramotorvliegers in Nederland. Paramotorvliegen, een nog jonge sport, werd in den beginne niet overal toegelaten en er waren soms gerechtelijke procedures voor nodig om tot een juiste afweging van belangen te komen. Pim pluist zaken tot op de bodem uit, is vindingrijk, volhardend, en weet te overtuigen. De tijd en energie die hij in het de dossiers heeft gestoken zijn nauwelijks te becijferen. Het is wel eens gebeurd dat ik hem ’s nachts een e-mail stuurde en prompt antwoord kreeg. Pim van Asch kreeg door zijn kennis en deskundig optreden al gauw bekendheid binnen de paramotorwereld en wordt daarom regelmatig gevraagd om advies. En hoewel Pim van Asch zelf geen jurist is, werd hij twee jaar geleden gevraagd om toe te treden tot de Juridische Commissie van de KNVvL. Voor deze buitengewone verdiensten jegens de luchtsporten in het algemeen en paramotorvliegen in het bijzonder, mag ik vandaag Pim van Asch het KNVvL ere-insigne in goud opspelden.”

Frank Moorman, elders in het land op vakantie reageerde na afloop: “Een fantastisch gebaar om jou, Pim, op deze manier te erkennen voor de enorme hoeveelheid uren en dagen die je in de belangenbehartiging van de luchtsport paramotorvliegen gestopt hebt. Je stond altijd klaar om de strijd aan te gaan. Buiten het feit dat je dit puur als vrijwilliger gedaan hebt, vind ik het persoonlijk extra bewonderenswaardig dat je dit alles gedaan hebt in de wetenschap je er zelf, vanwege jouw medische situatie, geen vliegplezier zou kunnen beleven aan de behaalde resultaten. Je deed het voor de luchtsport zelf. Belangenbehartiging pur sang.”