LET OP: Als je van plan bent om naar Vliegveld Midden Zeeland - EHMZ te gaan (EHMZ), dan zou het kunnen dat de aanvliegprocedure voor baan 27 niet goed wordt weergegeven in je navigatieapp, zoals Skydemon. Check onderstaand bericht en de website van EHMZ voor meer informatie.


Beste Piloten,

Sinds 15 juni 2023 hebben wij op Midden-Zeeland (EHMZ) onze Visual Approach Charts aangepast. Wij hebben de Visual Approach Chart van baan 09 en baan 27 gecombineerd, voorheen waren dit twee losse kaarten.

Omdat wij sinds november de SAR-helikopter van Bristow hebben mogen verwelkomen op ons vliegveld hebben wij een aangepaste aanvliegroute via het zuiden gecreëerd welke alleen gebruikt mag worden door helikopters met een spoedeisend karakter en niet gebruikt mag worden door fixed-wings. De Visual Approach Procedures voor fixed-wings voor baan 09 en baan 27 zijn niet veranderd en het fixed-wing circuit ligt, zoals jullie gewend zijn, aan de noordkant van het vliegveld.

De navigatieapps Garmin Pilot, ForeFlight en Skydemon hebben de verandering van onze Visual Approach Chart niet goed doorgevoerd. De navigatieapps hebben op de Visual Approach Chart voor baan 27 de helikopterprocedures gezet, hierdoor kan de indruk gewekt worden dat het aanvliegen van baan 27 via het zuiden moet. Het aanvliegen van baan 27 via het zuiden is absoluut niet de bedoeling.

Mochten er vragen zijn over de veranderde Visual Approach Charts of is er een naviagtieapp die nog niet genoemd is? Laat het ons weten via [email protected] of 0113-612528.

Hopende jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Team Midden-Zeeland