In augustus werd er een oproep geplaatst in onze nieuwsbrief voor enthousiaste Rookie workshop begeleiders. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen en op vrijdagavond 17 november was het dan zover. De eerste training voor begeleiders van het KNVvL/FAI Rookie project ging van start.

In het pand van Aviation Toys ontving Vincent Merlijn vrijdagavond acht cursisten die zich zouden gaan buigen over de Rookie Workshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Na een welkomstwoord van Vincent onder het genot van een bakje koffie en een gevulde koek, werden de werkzaamheden fanatiek opgepakt door de aanwezigen.

Binnen de kortste keren was de ene na de andere Rookie kit klaar. “Het bouwen van de Rookie was niet heel lastig voor de aanwezigen.” vertelt Vincent. “De kunst is natuurlijk om de bouwinstructies in de toekomst goed over te kunnen brengen op de kinderen. Daar was dus ook voldoende aandacht voor”

Tijdens een korte pauze werd de koffie ingeruild voor frisdrank en wat borrelnoten, en volgde er uitleg over het afstellen van de Rookies. Uiteraard mochten de deelnemers zelf ook aan de slag, en werd de trim ter plekke uitgeprobeerd. Dat was nog een hele uitdaging in de relatief kleine ruimte.

“Het was chaos alom, maar het was een vrolijke situatie; acht volwassen mannen die fanatiek met de Rookies aan het vliegen waren.” zegt Vincent. “Maar iedereen is er uiteindelijk in geslaagd om met de Rookie mooie vluchten te maken.” Ook hierbij is het weer de kunst om de informatie zo goed mogelijk over te brengen op de kinderen zodat zij de Rookie ook zelf af kunnen stellen.

Als afsluiter werd er nog gesproken over de voor- en nadelen van binnen of juist buiten vliegen. “Beide zijn mogelijk, wat de workshop wendbaar maakt bij slecht weer, maar de begeleiders moeten natuurlijk weten waar ze op moeten letten”

Aan het enthousiasme van de cursisten zal het zeker niet liggen! We hopen dan ook dat het enthousiasme van de begeleiders overspringt op de kinderen die een workshop gaan volgen.

“Met acht Rookie begeleiders verdeeld over heel Nederland zijn we er klaar voor!” zegt Vincent trots. “We kunnen de kinderen een leuke, interactieve en educatieve eerste kennismaking met de luchtvaart bezorgen!”

Ben jij benieuwd naar de Rookie Workshop? Klik dan hier voor meer informatie.