EasyVFR 4 bestaat alweer enige tijd en is een upgrade versie van oudere versies EasyVFR. Er is een gratis versie waarbij je al heel veel informatie tot je beschikking hebt waaronder NOTAM's en weerinformatie. Een ander voordeel is een duidelijkere weergave van het luchtruim, zowel horizontaal als verticaal. Je krijgt echt een beter beeld van de indeling van het luchtruim.

In de (betaalde) Pro versie krijg je nog veel meer informatie en kun je die informatie ook beter toepassen tijdens je vluchtvoorbereiding en -uitvoering. Naast de Pro versie is er nog een aantal betaalde en duurdere versies. EasyVFR is beschikbaar in diverse talen, waaronder Nederlands .Een grotere verbetering betreft ook de wijze waarop je ziet of je informatie niet meer actueel is. Bij het openen van de app krijg je soms de mededeling dat de "AeroData" niet meer up to date is. Dit heeft te maken met de 28 daagse (AIRAC) update. Soms zie je ook een uitroepteken op een oranje achtergrond linksonder in je scherm. Als je daarop klikt dan open een scherm met de mogelijkheid om data (NOTAMs, weer, etc) te updaten. Het weer wordt bij de gratis versie alleen in METARs en TAFs gegeven. Geavanceerd weer wordt alleen in de (betaalde) Pro en de volledige versie gegeven.

Op de website: www.paramotorweb.nl vind je trainingsmodules. Hier wordt onder andere meer in een video uitleg gegeven over het lezen van NOTAM's (4e video). Klik hier voor meer informatie over EasyVFR 4 in zijn algemeenheid.

Note: er zijn uiteraard meer applicaties zoals SkyDemon. EasyVFR is slechts één van de mogelijkheden.

Voordeel voor KNVvL leden

Als KNVvL lid kun je korting krijgen op twee betaalde versies: EasyVFR Pro en het Frequent Flyer Memberschip. EasyVFR Pro is voldoende voor de meeste vliegers en wordt ook het meeste afgenomen. EasyVFR Pro is beschikbaar voor iOS en Android. Klik hier om als KNVvL lid de korting aan te vragen.