Tijdens de voorjaarsvergadering van de Ledenraad van 24 juni zijn drie nieuwe hoofdbestuursleden benoemd: Hendrik ten Cate, Diederick Hijink en Jan Willem Westerveld. Hiermee is het Hoofdbestuur bijna op volle kracht, er is nog een plek vrij. Wil jij meehelpen onze leden zoveel mogelijk te laten vliegen? Reageer dan op de vacature.

Hendrik ten Cate:

“M'n hele leven ben ik al een lucht- en ruimtevaart enthousiast, zo heb ik Ultra Light gevlogen vanaf Vliegveld Lelystad en had ik een eigen hangar. Ik ben vaak meegegaan met mijn vrouw, die bij de KLM als stewardess over de hele wereld heeft gevlogen. Daarnaast heb ik twee bedrijven in de luchtvaartsector gehad; één gericht op luchtvervoer door Europa met een Airpass en één gericht op promotie van VTOL toestellen in samenwerking met een Amerikaans bedrijf.

Bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam ben ik de medeoprichter van de Luchtvaarttafel. Een mooie ervaring was het om met André Kuipers naar Bajkonoer in Kazachstan te gaan. Tijdens de EAA AirVenture Oshkosh show heb ik Neil Armstrong ontmoet en gesproken. Het is voor mij een hele eer om mij in te gaan zetten voor een gerenommeerd instituut als de KNVvL en ik wil graag de KNVvL in Nederland meer onder de aandacht brengen.”

Hendrik neemt de taken als penningmeester over van vice-voorzitter Harald Bresser.

Diederick Hijink:

“Van jongs af aan zit de luchtvaart mij in het bloed: mijn vader was ballonvaarder en die passie is mij met de paplepel ingegoten. Mijn eerste woordje was dan ook (tot groot afgrijzen van mijn moeder) ‘ballon’. Toen ik 15 werd heb ik zelf voor het luchtruim gekozen en ben ik gaan zweefvliegen bij de Amsterdamse Club voor Zweefvliegen. Daar vlieg ik nog steeds met grote passie en ben ik sinds februari dit jaar ook bestuurslid. Ik studeer Luchtvaart aan de Aviation Academy te Amsterdam en heb een minor in politiek beleid en overheidsmanagement afgerond.

Als lid van het hoofdbestuur van de KNVVL hoop ik meer inzicht te krijgen in de luchtvaart en de wereld daarachter. Het lijkt me erg gaaf om samen met het bestuur de belangen van onze leden te behartigen en onze sporten zo leuk (en veilig) mogelijk te maken.”

Jan Willem Westerveld

“Van jongs af aan ben ik altijd geboeid geweest door alles dat met de vliegerij te maken heeft. Tijdens mijn KMA-tijd heb ik Vliegtuigbouwkunde gestudeerd en heb tijdens mijn loopbaan bij de KLu een deel van de jachtvliegeropleiding doorlopen. Later heb ik mijn PPL behaald en vorig jaar ben ik heringetreden in de schitterende hobby van het modelvliegen. Bij mooi en minder mooi weer ben ik te vinden op het veld van de Ermelose Luchtvaart Club.

Na mijn KLu periode heb ik als operationeel- en HR-manager voor een aantal internationale organisaties gewerkt en voor de Politieacademie. De laatste jaren heb ik als interim HR-manager en -adviseur opdrachten voor diverse organisaties uitgevoerd. Ik wil me als bestuurslid graag inzetten om de belangen van de KNVvL bij verenigingen en overheidsinstanties te behartigen en verder uit te bouwen!”