Per 2 maart is Denise Eikelenboom door de Ledenraad benoemd als Hoofdbestuurslid van de KNVvL. Niet alleen past haar benoeming goed bij ons thema ‘meer vrouwen in de luchtsport en luchtvaart’, Denise is al gepokt en gemazeld binnen de sector luchtvaart. Ze brengt veel kennis en ervaring mee en ook een netwerk waar we als KNVvL ons voordeel mee kunnen doen.

Over Denise

De luchtvaartwortels van Denise liggen bij de Marine waar zij 10 jaar actief was als Lynxpiloot en -instructeur. Na diverse functies rondom helikopters, waaronder directeur van ANWB Medical Air Assistance, is zij terecht gekomen in de dronewereld. Zij heeft Public Air Services B.V. opgericht, een bedrijf dat erop is gericht bedrijven en organisaties bij de inzet van drones te ontzorgen. Een van haar bestuurlijke nevenfuncties voert zij uit voor het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, een heikel maar zeer actueel punt in de huidige samenleving.

Diversiteit

Maarten Haverkamp, voorzitter Hoofdbestuur KNVvL, is blij met de uitbreiding van het Hoofdbestuur. “Mijn eerste kennismaking met Denise was in haar rol als directeur ANWB Medical Air Assistance en toen viel mij haar bevlogenheid, dossierkennis en vasthoudendheid op. Wat mij betreft is Denise daarom een zeer welkome aanvulling binnen het Hoofdbestuur. We verwachten van haar een verhelderende kijk op onze sector met een extra oog voor de commerciële aspecten en een toekomstgerichte visie. Als Hoofdbestuur zijn we nu nog completer en daardoor kunnen we meer betekenen voor al onze leden en de toekomstbestendigheid van onze luchtsporten en de KNVvL als organisatie.”

Verbinden

Denise zelf ziet inderdaad de mogelijkheden van de inzet van drones en de winst die op commercieel gebied te behalen is, maar een tunnelvisie heeft zij allerminst: “Ik ben zeer breed geïnteresseerd in de luchtvaart in Nederland, alle onderdelen van de KNVvL trekken mij daarom wel aan. De rol van verbinder tussen deze verschillende takken zie ik als een van de belangrijkste. Er zijn verschillen, maar ik weet zeker dat er meer overeenkomsten zijn. Daarnaar ga ik graag op zoek, samen met mijn collega-bestuursleden. Mijn no-nonsense mentaliteit en doorzettingsvermogen zet ik hier graag voor in. Samen kan je zo veel meer bereiken en dat komt iedereen binnen de KNVvL ten goede.”