Op woensdag 26 september 2018 was ALA te gast op het vliegkamp De Kooy in Den Helder. Een eindje rijden maar dan krijg je ook wat.Het bezoek begon met een prachtige lezing van de commandant over de MLD, haar geschiedenis en de veranderende taken binnen defensie. Alles vergezeld van prachtige foto’s en filmpjes met mens, boot en vliegtuig in Nederland en op missie in en rond Afrika of het Caraibisch gebied.Terecht zijn ze bij de MLD trots op Vaandel en Militaire Willemsorde vanwege de buitengewone inzet tijdens WO2.

Dan op naar de onderhoudshangar van de NH-90, het LCC (coördineert inzet en hulp bij calamiteiten), de meteo en de verkeersleiding, in de toren dus. Vervolgens lunchen in de mess de ‘Blauwe hap’, waar we ook voor kwamen. Smaakte goed.

Na de lunch op bezoek bij de brandweer met een leuk verrassend slot: even de brandspuit en het kanon aan en enkelen van ons op de bijrijdersstoelen.Tot slot de Traditiekamer, verplichte kost voor nieuwkomers binnen de MLD. Mooi zoals ze dat erfgoed hebben uitgestald met oonder andere modellen van (vliegkamp)schepen, verhalen van (helden) -daden en oude MLD-acft zoals de Seahawk.Een goede omgeving ook voor het uitreiken van lintjes, zo merkten we. Al met al een prachtig bezoek om op terug te kijken. Dank aan de MLD en Klaas Kruysdijk voor de organisatie.