Vanaf 7 november zal naast de invoering van verkeersleiding op Lelystad Airport ook het luchtruim, de routes en de procedures gaan wijzigen. LVNL en CLSK (Commando Luchtstrijdkrachten) zijn vanaf dan gezamenlijk verantwoordelijk voor de afhandeling van het vliegverkeer. Dat heeft gevolgen voor iedereen die van of naar Lelystad vliegt óf Lelystad passeert.

Actuele informatie

Alle informatie voor vliegers kan je gebundeld vinden op de website van LVNL. Ook worden op de website binnenkort informatiebijeenkomsten voor vliegers aangekondigd die de luchthaven samen met LVNL en CLSK organiseert. Raadpleeg daarnaast de AIS-publicatie van LVNL. De wijzigingen zijn inmiddels gepubliceerd in het AIP. De vertrek- en aankomstroutes voor IFR-verkeer zijn tot de politieke besluitvorming over de openstelling voor handelsverkeer, niet beschikbaar voor handelsverkeer.

Vanaf nu is de nieuwe ICAO kaart 1:500.000 "2nd Edition 2019" verkrijgbaar via de KNVvL webshop.

Bezwaar

Zoals wellicht bekend heeft de KNVvL samen met NACA en AOPA bezwaar aangetekend tegen de aanstaande invoering van luchtverkeersleiding op Lelystad Airport en de bijbehorende luchtruimbeperkingen in (Oost) Nederland.
Ondanks dit lopende bezwaar willen wij onze leden wel van de meest actuele informatie voorzien.