Vragen die wij nog uit hebben staan - waar wij nog geen antwoord op hebben ontvangen - zijn:

1. “Ik heb een certificaat dat ik het examen ROC-Light heb gehaald, maar heb deze niet aangevraagd bij IL&T. Kom ik nu in aanmerking voor de overgangsregeling?”

Deze vraag staat nog uit bij IL&T. De KNVvL is van mening dat je omdat je het examen gehaald hebt, je de juiste kennis bezit en daarom vinden wij dat je in deze situatie ook in aanmerking dient te komen voor de overgangsregeling. Ons inzicht hebben wij dan ook gedeeld met het IL&T.

2. Sommige leden hebben hun vliegbewijs gehaald in het buitenland.

Omdat het RDW geen toegang heeft tot de buitenlandse database om te controleren of dit vliegbewijs geldig is, kan je het buitenlandse vliegbewijs (nog) niet registreren bij de RDW. Wanneer de koppeling met de deze databases van andere (EU)-landen wordt gemaakt is nog niet bekend. We verwachten dat dit niet op korte termijn zal zijn.

Let op:
- Engelse vliegbewijzen zijn niet geldig in Europa
- Er zijn valse vliegbewijzen in omloop

3. Wanneer en hoe vindt de overzetting plaats van mijn ROC-Light
Enig moment zal jouw ROC-Light overgezet worden naar de nieuwe regelgeving. Wanneer en op welke manier dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Zodra we hier terugkoppeling van hebben ontvangen, zullen we dit uitgebreid behandelen.