Wij als KNVVL afdeling Drones Onbemand steunen het veiligheidsinitiatief van het jaar waarbij je wellicht jouw organisatie als pionier in het bevorderen van luchtvaartveiligheid kan aanmelden. Dit is de kans om als ambassadeur jouw veiligheidsinitiatief onder de aandacht te brengen! De deadline voor het inzenden van een nominatie voor de Veiligheidsinitiatief van het Jaar Award is 22 september 2023. Er is dus niet veel tijd meer om jouw organisatie te nomineren. Lees dus snel verder en leer hoe je je organisatie nomineert.

Basisvoorwaarden en beoordelingscriteria

Basisvoorwaarden

  • Het initiatief moet gerelateerd zijn aan Nederlandse organisaties of hun afdelingen, en moet hebben plaatsgevonden in Nederland.
  • Het initiatief moet zijn geïmplementeerd in 2022 of 2023.
Beoordelingscriteria
  • Duidelijke bijdrage aan de verbetering van luchtvaartveiligheid.
  • Durf en uniciteit in het initiatief.
  • Het vermogen om als rolmodel te dienen voor anderen in de sector.

Hoe kun je jouw organisatie nomineren?

Je kunt jouw nominatie indienen in de vorm van een geschreven document (maximaal twee A4-pagina's) of een video (maximaal 5 minuten). Zorg ervoor dat je een gedetailleerde beschrijving en onderbouwing van de beoordelingscriteria bijvoegt. Extra achtergrondinformatie kan als bijlage worden toegevoegd.

Over de uitreiking

De prijs zal worden uitgereikt op 21 november 2023 tijdens de Netwerkdag Luchtvaartveiligheid. Secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers en andere juryleden zullen aanwezig zijn om de prijs te overhandigen.

De focus van de award ligt op het erkennen en onder de aandacht brengen van buitengewone initiatieven die een significante bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid in de Nederlandse luchtvaart.

Laat je inspireren door eerdere inzendingen

Tot op heden zijn er vijf indrukwekkende initiatieven ingediend, variërend van promotievideo's tot innovatieve veiligheidstools. Is het jouw beurt om in deze rij van voortrekkers te staan?

  1. KNVvL – Promotievideo zweefvliegen liergebieden
  2. KNVvL – Meldtool voorvallen/ongevallen zweefvliegerij
  3. NVLT – Sterke inzet duurzaamheid en veiligheid in de luchtvaart
  4. LVNL – Programma ‘Welcome to my world’
  5. KLM – Nieuwe deflator tool voor het aflaten van 737-banden

Waar wacht je nog op? Meld je snel aan!

Stuur jouw nominatie uiterlijk op 22 september 2023 naar [email protected]. We zijn zeer benieuwd naar jouw vernieuwende bijdragen aan luchtvaartveiligheid!

Met vriendelijke groet,
KNVVL Afdeling Drones Onbemand