Als afgevaardigde heb je invloed in ons bestuur

Tijdens de Algemene Ledenvergadering kunnen afgevaardigden invloed uitoefenen op de keuzes die worden gemaakt. Er zijn twee soorten afgevaardigden. Dit zijn afgevaardigden namens een vereniging of afgevaardigden van de individuele leden. Leden van de KNVvL afdeling Paragliding, die niet door een vereniging worden vertegenwoordigd, kunnen stemmen op een afgevaardigde van de individuele leden. Die kan dan de belangen van de individuele leden vertegenwoordigen. Beide soorten afgevaardigden worden voor twee jaar benoemd.

De verenigingen zijn vrij in de manier waarop zij hun afgevaardigden benoemen. Dat kan via een verkiezing onder hun leden, maar dat hoeft niet. Uiteraard zijn ze gebonden aan het afdelingsreglement. Het aantal leden van een vereniging bepaalt het aantal afgevaardigden dat zij hebben. Hoeveel dit zijn, kan je lezen in ons afdelingsreglement: hier vind je het reglement Paragliding en het Afdelingsreglement


De afgevaardigden namens de ongebonden leden worden gekozen door de leden, via een verkiezing op internet. De eerstkomende verkiezing is in 2023.

Afgevaardigde Angélique Lormans

"Na een cursus parachutespringen, ben ik in 1997 begonnen aan een cursus paragliding en sindsdien is dit dé sport in mijn leven. Alle vakanties en vrije dagen worden hieraan besteed en inmiddels ben ik vele mooie vluchten, reizen en gezellige vliegvrienden rijker.

Als piloot blijf je altijd leren en zo ben ik in 2006 aan de slag gegaan met het leren voor hulpinstructeur en ben ik in 2013 instructeur geworden. Sinds 2015 run ik samen met mijn partner Ronald ten Berge fulltime de vliegschool Action Paragliding. Dit doe ik met veel plezier. Ik vind het nog steeds heel speciaal dat wij mensen ‘gewoon’ leren vliegen en piloten opleiden tot zelfstandig piloot. Dit is super dankbaar ‘werk’!

Action Paragliding is geen vereniging en heeft derhalve geen stemrecht om piloten te vertegenwoordigen. Ik vind dit wel belangrijk en wil graag meedenken in het belang van de piloten, om zo toch mijn steentje bij te dragen. Daarom stel ik mij beschikbaar als afgevaardigde van de individuele leden."

Angelique is bereikbaar per e-mail op: [email protected]

Afgevaardigde Ronald ten Berge

"Ik raakte geobsedeerd door de luchtvaart sinds mijn vader mij als 7-jarig jongetje een Cessna liet sturen, gezeten op jassen en tassen, omdat ik anders niet boven het dashboard uit kon kijken. Na diverse luchtsporten te hebben beoefend, ben ik sinds 1997 gepassioneerd geraakt door het paragliden.

Ik houd mij fulltime beroepsmatig bezig met deze sport en samen met mijn partner Angélique Lormans runnen wij de vliegschool Action Paragliding. Het allerleukst vind ik nog steeds het helpen van piloten om beter te gaan vliegen en om hen te helpen volgende doelen te bereiken.

De afdeling schermvliegen van de KNVvL ken ik uiteraard al lang en we hebben elkaar door de jaren heen ook regelmatig kunnen helpen met diverse zaken. Maar ook de leden van onze afdeling zijn mij niet onbekend, want het zijn mijn medepiloten, uit het hele land en waar ik soms al vele jaren mee optrek. Soms ‘leeft’ er iets onder de leden, maar diegenen die zich niet hebben aangesloten bij een stemgerechtigde vereniging, worden jammer genoeg niet gehoord. Om die stemmen niet verloren te laten gaan, stel ik mij beschikbaar als afgevaardigde voor die individuele leden."

Ronald is bereikbaar per e-mail op: [email protected]

Afgevaardigde worden?

Heb je interesse om mee te doen als Afgevaardigde van de Individuele leden? We maken graag eens kennis met je! Mail naar: [email protected]

En lees ook onze verkiezingsprocedure via deze link.