Op 24 en 25 September 2022 vindt het Nederlands Kampioenschap Precisie Klassiek plaats. Het wordt een mooie weekend (mét barbeque!) met kans om jezelf als precisievlieger te bewijzen. Onderaan deze pagina tref je een filmpje met een sfeerimpressie. Doe je mee?

Het NK vindt plaats op het lierterrein in Horst-America op 24 en 25 september. Mocht het dat weekend niet vliegbaar weer zijn, gebruiken we het weekend van 1 en 2 oktober als uitwijkmogelijkheid. Iedere piloot in Nederland, dus zowel ervaren precisievliegers én andere types piloten zijn van harte welkom.

Het doel is om consequent en zo precies mogelijk op je doel te landen, of er zo dicht mogelijk bij te komen.

De regels
De landingen zijn volgens de klassieke manier. Je hoeft niet te blijven staan. Het deel van de piloot dat als eerst de grond raakt, telt voor de afstand van de landing tot het doel. In de briefing wordt dit verder uitgelegd. Deelname is vanaf Lierbrevet-2. Heb je nog geen Lier-2, dan dien je onder begeleiding van een instructeur te vliegen.

Voor een geldig kampioenschap zijn er 3 rondes nodig. We gaan er voor deze wedstrijd echter van uit dat we 5 a 6 rondes kunnen vliegen.

Schermtypes en klassementen
Er zijn twee klassementen. Het “Open” klassement en het klassement “Bergschermen” ( de gewone schermen). Je kan en mag in de wedstrijd niet van categorie wisselen. Het scherm waar je mee begint gebruik je tijdens de hele wedstrijd.

Teamklassement
Er is een teamklassement voor teams van drie personen. Binnen een team mogen wel verschillende types schermen worden gebruikt.

Hoe werkt het meten van zo'n wedstrijd?

Het doel is om op de doelstip van 3 cm. te landen, of er zo dicht mogelijk bij te komen. Deze doelstip zit op een elektronische doel-schijf van 30 cm doorsnee en ligt op een kussen van 50 cm dik. Rond dit kussen ligt de doelcirkel van 10 meter. Alles binnen die 10 meter word gemeten. De landingen gaan op de klassieke manier, dus je hoeft niet te blijven staan. Wat als eerst de grond raakt wordt gemeten. In de briefing zal dit verder worden uitgelegd.

Prijzen
De titel en de eer dat je jezelf Nederlands Kampioen mag noemen is natuurlijk de grootste prijs. In beide klassementen (Open en Berg) is zijn er medailles in goud, zilver en brons.

Voor de teams zijn er drie gouden, drie zilveren, en drie bronzen medailles te winnen. Ieder deelnemer krijgt een herinnering achteraf.

Inschrijven ?
Je kan je inschrijven door het inschrijfformulier (zie hieronder) in te vullen en op te sturen naar: [email protected]. De kosten van de inschrijving zijn € 30,-. Inschrijven kan tot en met 19 september 2022. Wil je meedoen met de barbecue? Geef dit dan ook aan! De extra kosten voor de barbecue zijn €22,-.

Overige kosten
Een liertrek kost geld. De kosten hiervan bedragen € 5,- per vlucht. Dit bedrag wordt na de wedstrijd op het veld met U afgerekend.

Voor vragen of inlichtingen

Wedstrijdleider Huub Coumans
Tel : 06- 53480059.
E-mail : [email protected]

Bestand Type Grootte
Inschrijfform NK Klassiek word 119,296 KB