Op 25 en 26 September 2021 vindt het Nederlands Kampioenschap Precisie Klassiek plaats. Het wordt een mooie weekend (mét barbeque!) met kans om jezelf als precisievlieger te bewijzen. Doe je mee?

Het NK vindt plaats op het lierterrein in Horst-America op 25 en 26 september. Mocht het dat weekend niet vliegbaar weer zijn, gebruiken we het volgende weekend als uitwijkmogelijkheid. Iedere piloot in Nederland, dus zowel ervaren precisievliegers én andere types piloten zijn van harte welkom.

Het doel is om consequent en zo precies mogelijk op je doel te landen, of er zo dicht mogelijk bij te komen.

De regels

De landingen zijn volgens de klassieke manier. Je hoeft niet te blijven staan. Het deel van de piloot dat als eerst de grond raakt, telt voor de afstand van de landing tot het doel. In de briefing wordt dit verder uitgelegd. Deelname is vanaf Lierbrevet-2. Heb je nog geen Lier-2, dan dien je onder begeleiding van ’n Instructeur te vliegen.

Voor een geldig kampioenschap zijn er 3 rondes nodig. We gaan voor deze wedstrijd er van uit dat we 5 a 6 rondes kunnen vliegen.

Schermtypes en klassementen
Er zijn twee klassementen. Het “Open” klassement en het klassement “Bergschermen” ( de gewone schermen). Je kan en mag in de wedstrijd niet van categorie wisselen. Het scherm waar je mee begint gebruik je tijdens de hele wedstrijd.

Teamklassement

Er is een teamklassement voor teams van drie personen. Binnen een team mogen wel verschillende types schermen worden gebruikt.

Hoe werkt het meten van zo'n wedstrijd?
Die stip zit op een elektronische doel-schijf van 30 cm. doorsnede. Die doelschijf ligt weer op ‘n 50 cm dik kussen, en rond dat kussen is de doelcirkel van 10 meter. Alles binnen die 10 meter wordt gemeten.

Prijzen
De titel en de eer dat je jezelf Nederlands Kampioen mag noemen is natuurlijk de grootste prijs. In beide klassementen (Open en Berg) is zijn er medailles in goud, zilver en brons.

Voor de teams zijn er drie gouden, drie zilveren, en drie bronzen medailles te winnen. Ieder deelnemer krijgt een herinnering achteraf.

Inschrijven ?

Je kan je inschrijven door het inschrijfformulier (zie hieronder) in te vullen en op te sturen naar: huub.coumans@planet.nl. De kosten van de inschrijving zijn € 30,-. Inschrijven kan tot en met 18 september 2021. Wil je meedoen met de barbeque? Geef dit dan ook aan! De extra kosten voor de barbeque zijn €22,-.

Overige kosten
Een liertrek kost geld, de kosten zijn € 5,- per vlucht, en wordt na de wedstrijd op ’t veld afgerekend.

Voor vragen of inlichtingen

Wedstrijdleider Huub Coumans
Tel : 06- 53480059.
E-mail : huub.coumans@planet.nl

Bestand Type Grootte
Inschrijfformulier NK Precisie Klassiek word 121,344 KB