Op 4 juni 2020 heeft de EU bekend gemaakt de EU drone regelgeving uit te stellen tot 31 december 2020 o.a. als gevolg van het Covid-19 virus.

De huidige Regeling Modelvliegen blijft dus van kracht.

Op 29 april zijn hervattingsprotocollen, bestaande uit een Algemeen deel en een voorbeeld Club protocol in Word naar de secretarissen van de aangesloten clubs gestuurd.

Dat club protocol dient door de club aangepast te worden voor de eigen locatie en goedgekeurd worden door de gemeente waarbinnen de modelvlieglocatie is gelegen.

Na goedkeuring is het wachten op verruiming van de maatregelen van de overheid voordat gestart kan worden conform het goedgekeurde protocol.

Op 28 april 2020 zijn voorbeeld protocollen naar de secretarissen van de aangesloten clubs verzonden om modelvliegsportactiviteiten voor de jeugd onder de 18 jaar weer op te starten.

Alle Wedstrijden zijn tot nader order afgelast.

Het laatste nieuws over Corona vindt je hier op de algemene pagina.

Hygiëne

We adviseren iedereen met de algemene (hygiëne) adviezen rekening te houden (geen handen schudden, niezen in elleboogholte en vaak handen wassen) en extra hygiënemaatregelen te nemen. Denk hierbij aan het verzorgen van zeep of schoonmaakdoekjes.