BREVET VASTE VLEUGEL MODELLEN

Inleiding

Dit document kan op enkele plaatsen Engelstalige woorden bevatten, indien dit woorden zijn die in de modelvliegwereld zijn ingeburgerd, zoals het woord ‘looping’ of ‘roll’.

Indien wordt gerefereerd naar ‘hij’, dient daar ‘zij’ te worden gelezen: indien van toepassing.

Het benodigde examenformulier en bijbehorende eisen staan online op de afdelingswebsite.

De secretaris van een modelvliegclub stuurt na afloop van het examen beide formulieren, volledig en correct ingevuld naar het afdelingssecretariaat. Na controle en verwerking wordt het brevet vervolgens naar de secretaris van die club gestuurd.Bij individuele leden(*) kan een afwijkende procedure worden gevolgd, zulks in overleg met de afdeling Modelvliegsport.(*) individueel lid: iemand die Lid is van de Afdeling Modelvliegsport van de KNVvL, zonder bij een KNVvL modelvliegclub te zijn aangesloten.

Veel voorkomende vragen.

Op de afdelingswebsite is een speciaal hoofdstuk gewijd aan veel voorkomende vragen (Frequently Asked Questions, FAQ) rondom brevetten en examens.

Voor de exameneisen en formulieren verwijzen wij graag naar het besloten gedeelte van onze website waarvoor u moet inloggen via mijn.knvvl.nl onder Documenten > Modelvliegsport > Veiligheid.