Frank Moorman heeft een handige WebAPP opgezet die je bij je vluchtvoorbereiding goed kan ondersteunen. Het werkt als een App, maar je moet online zijn. Vandaar "WebApp". Het is dus eigenlijk een mini website met links in de vorm van een app. Je kunt het internetadres dus ook gewoon op een computer of tablet gebruiken.

Middels de app kan je bijvoorbeeld opzoeken of er actieve NOTAMS zijn in je directe (of langs je geplande vluchtroute), wat het weer is op omringende lokaties (vliegvelden), (METAR / TAF).

Aangezien het een WebAPP betreft is hij voor zowel IOS als Android (en windows/MAC) bruikbaar.

Paramotor WebAPP

via: Paramotorweb

Ga naar de Paramotor WebAPP nadat je onderstaande gelezen hebt.

Voor iPhone:

Klik onderaan op het vierkantje met het pijltje naar boven, scroll naar beneden en kies voor "Zet op beginscherm". Er komt dan automatisch een App icoontje (startende voetstarter met rode tekst paramotor).

Voor Android (chrome):

klik rechts bovenaan op de 3-bolletjes en kies onderaan voor de optie "Toevoegen aan startscherm". Je kan dan een naam kiezen en doorgaan vis het klikken op "Toevoegen". In het volgende schermpje kan je door het icoontje in te drukken en vast te houden, deze gelijk op de juiste plek (map) plaatsen.

Andere smartphone gebruikers zullen met deze informatie de WebApp ook eenvoudig kunnen installeren.

De WebApp heeft bovenaan twee buttons:"Home" en "Nieuwsbrieven". De WebApp opent automatisch op de "Home" pagina met alle links naar de diverse pagina's op internet. Als je op "Nieuwsbrieven" klikt dan zie je de links naar de laatste 25 Nieuwsbrieven ParamotorWeb.

Als je een link op de home pagina geopend hebt en je bent klaar met die pagina, klik dan linksboven op "Gereed". De pagina sluit dan en de WebApp komt weer op. De info is ook altijd up to date, want de links gaan naar de actuele bron.