De afdeling Modelvliegsport is heel blij met de aansluiting van de Dronerace Vereniging Midden-Nederland en heten deze vereniging en haar leden als eerste KNVvL dronerace club van harte welkom. Wij hopen dat meer dronerace verenigingen in Nederland dit goede voorbeeld zullen volgen.

Even voorstellen.

Dronerace Vereniging Midden-Nederland is een groepje enthousiaste droneracers uit het midden van het land. De vereniging is ontstaan vanuit de wens naar een geschikte indoor locatie zodat ook in de winter doorgevlogen kan worden. Als snel werd duidelijk dat een vereniging die aangesloten is bij de KNVvL vooral voordelen oplevert. Na toezegging voor het gebruik van een sporthal werd tussen de wedstrijden van het NK Droneracen door de oprichting van de vereniging op de rails gezet en eind september afgesloten met het ondertekenen van de statuten bij de notaris.

De vereniging en het raceteam X-Racers richten zich volledig op drone-/FPV-racen. De vliegavonden staan geheel in het teken van het vliegen van een parcours. We vliegen volgens een strak schema om de tijd optimaal te benutten en maken gebruik van tijdregistratie om onze vorderingen bij te houden. Inmiddels hebben we er een aantal trainingsavonden op zitten en de routine en snelheid beginnen er al aardig in te komen.

Iedereen die met droneracen bezig is en wekelijks een mogelijkheid om te trainen wil hebben is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. Meer informatie over onze vereniging en de trainingsavonden is te vinden op onze website www.x-racers.nl

Introductie Filmpje