Zaterdag 15 september organiseerde de ARMC samen met de VMVC en RC Wings voor de derde keer het watervliegen op Bussloo. Dit evenement werd door de afdeling recreatief ondersteund met een financiële bijdrage.

De ochtend begon wat grauw; met miezer regen. Ook de temperatuur viel wat tegen. Maar ja dat heb je natuurlijk al snel als het zo`n lange tijd zulk mooi weer is geweest. De locatie was dezelfde als de andere keren, namelijk de botenhelling. Het weer zorgde dat de aanloop wat langzamer op gang kwam dan in mei. Het weer zorgde ook dat er de gehele dag geen enkele zwemmer te bekennen was. Dit was bijzonder prettig voor de piloten; die hierdoor gemakkelijker aan konden komen vliegen over het strand om te kunnen landen.

RC Wings had voor drinken en versnaperingen gezorgd. Ook waren er broodjes hamburger te verkrijgen. Dit alles voor een geringe prijs en aangezien het weer wat guur was vond een en ander gretig aftrek.

Over de dag heen waren er tussen de 40 en 50 piloten vanuit het hele land naar Bussloo gekomen. Ook waren er redelijk wat toeschouwers die al wandelend en fietsend langs het water trokken. De sfeer was goed en op een enkele mid-air na verliep alles vlekkeloos. Er was voor de toestellen die te water raakten of om wat voor reden dan ook niet van het water af kwamen een bootje om ze op te halen. Dit werd door de piloten zeer gewaardeerd. Ook degenen die het bootje hebben bemand; beleefden er zichtbaar plezier aan. Al met al dus een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.