Van 9 t/m 12 april vindt het EK / Worldcup indoor skydiving plaats in de windtunnel van Airspace te Charleroi, België. Voor deze wedstrijd is een record aantal KNVvL deelnemers ingeschreven. Er is een totaal van 24 sporters + 1 teammanager aangemeld, verdeeld over 6 wedstrijddisciplines. Voor de kenners, dit zijn Formatiespringen FS4 open en FS4 female, Vertical FS, Dynamic 4-way, Dynamic 2-way en Solo Freestyle.

Selectie

De sporters zijn geselecteerd tijdens het NK indoor 2019 te City Skydive, Utrecht. Bij indoor skydiving worden de wedstrijdonderdelen uitgevoerd in een verticale windtunnel. Intussen zullen de meeste mensen hiervan wel eens beelden hebben gezien, maar zo niet dan is hier een korte intro.

FS4 en Freestyle zijn onderdelen die ook uit een vliegtuig in de vrije val beoefend worden. Dynamic is een onderdeel dat in de windtunnel is bedacht. Freestyle wordt uitgevoerd op muziek. Foto's van het WK indoor van 2019 zijn hier te zien. De website van de organisatie voor dit jaar is https://airspace2020.com/. De KNVvL wenst alle sporters veel succes toe met hun training en voorbereiding op deze wedstrijd.